Bilgisayar Programcılığı(2sene) bölümü hakkında fikirleriniz

G*59 TERRORIST

Centipat
Selam, başlıktan anlayacağınız üzere bu bölümü okur isem sonum ne olur? Kendime bu bölüm üzerine ne katarsam işsiz kalmam? Bu bölümde bana ne öğretilir? Minimum vr maksimum hangi maaş aralıklarında iş bulabilirim? Yorumlarınızı bekliyorum.

Ben Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum. 2014 yılında mezun oldum. C, C++, C#, Java, Delphi, ASP.NET, HTML, PHP, donanım ve diğer dersler öğretiliyor. İş buldum fakat İstanbul'da. Niğde'de olduğum için çalışamıyorum. Üzerine Java ve teknolojileri, Blockchain Programlama, Big Data, Spring Boot, Spring Security, Spring Web MVC, Hibernate, Android ve IOS Programlama, Restful Web Servisleri, Soap Web Servisleri, Amazon Web Servisleri, Makine/Derin Öğrenme, Yapay Zeka ve Bulut Teknolojileri katarsan ve bunları iyi bilirsen bence işsiz kalmazsın.

Şöyle diyeyim bizzat bilgisayar programcılığı okudum ve İstanbul'dayım. Çalışıyorum İgdaş'ın içerisinde danışman firmada yazılım geliştirme uzmanı olarak hizmet veriyorum. Şöyle ki buranın gereklilikleri ASP.NET teknolojileri üzerine. Bilgisayar okuyup illaki kendine bir şeyler katacaksın ama bir alan bence belirle mesela ben back-end C# gittim bunun yanında Javascript ve Angular CLI kütüphanesini öğrendim front-end geliştirmek için. Sen mesela oyun geliştiricisi olursun C# ve Unity3D öğrenebilirsin. Veya Java öğrenebilir mobil yazabilirsin. Ya da Pyhton öğrenir yapay zeka alanında ilerlersin. R Studio öğrenirsin makine öğrenmesine atılırsın tamamen seçeceğin alanlarla alakalı ki ben burada biraz daha sığ söyledim genel yapılan şeyleri C# ile de mobil yazabilirsin. Kendin tercih et o alanda git.

30 yaşıma kadar 12 sene içinde iyice hazırlanıp KPSS'ye girerek istihbarat teşkilatına dahil olmayı istiyordum. Sadece bilgisayara yakınlığımdan ve başında zaman geçirmeyi sevdiğim için bu bölümü düşünüyorum. Matematiğim iyi değil, kodlama altyapım yok ama iki senelik kararsızlık sonrası ancak bana yakın bunu seçebildim bilgisayara olan ilgimden dolayı. Çok can sıkıcı bir durumdayım, stresli. İleride eşime ve çocuklarıma rahat bir yaşam sunmak istiyorum ancak bunu istemediğim bir meslek ile yapmak istemiyorum. Ne istediğimi bilmediğim için okumaktan daha zor bir kısmındayım şu gençlik zamanımın. Konum fikirlerinize açık hâlen, fikirleriniz önemli. Yazılarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Ben de yazılım okumak istiyorum. Bir de bakıyorum koca başkentte yazılım mühendisliği bölümü olan devlet üniversitesi yok. Celal Bayar Üniversitesi ve KATÜ var. KATÜ Trabzon'un of ilçesinde bildiğiniz üzere. Tarikat liderleri ilçesi. Bekara ev vermezler orada. Oralıyım, biliyorum. Herkes bana bu konuda ne öğreniyorsan çoğunu kendin çabanla öğreniyorsun dedi. Herkesten farklı tecrübeleri dinlemenin bana iyi geleceğini düşünüyorum.

Ben Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum. 2014 yılında mezun oldum. C, C++, C#, Java, Delphi, ASP.NET, HTML, PHP, donanım ve diğer dersler öğretiliyor. İş buldum fakat İstanbul'da. Niğde'de olduğum için çalışamıyorum. Üzerine Java ve teknolojileri, Blockchain Programlama, Big Data, Spring Boot, Spring Security, Spring Web MVC, Hibernate, Android ve IOS Programlama, Restful Web Servisleri, Soap Web Servisleri, Amazon Web Servisleri, Makine/Derin Öğrenme, Yapay Zeka ve Bulut Teknolojileri katarsan ve bunları iyi bilirsen bence işsiz kalmazsın.
Merhaba hocam.Hani üniversitenin programlama bölümünü bitirdiniz?(C, C++, C#, Java, Delphi, ASP.NET, HTML, PHP, bu kadar fazla dil hiçbir üniversitenin müfredatında olduğunu sanmıyorum.)
Benim asıl sormak isteidğim mesajınızda bahsettiğiniz programlama dillerini örneğin blockchain programlama eğitimini nasıl alıcaz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı