Duran_Emmi
Femtopat
Merhaba mezun yılımda sonucum memnun etmedi. Birdaha mezuna kalmak istemiyorum. Meslek lisesi bilişim mezunuyum. Sizce bilgisayar programcılığı okunur mu? İş olanakları nasıldır?
Merhaba mezun yılımda sonucum memnun etmedi. Birdaha mezuna kalmak istemiyorum. Meslek lisesi bilişim mezunuyum. Sizce bilgisayar programcılığı okunur mu? İş olanakları nasıldır?
Okunur isterseniz DGS ile 4 yıllığa da tamamlanabilir karar sizin.
İş imkanları nasıldır?
Merhaba @Duran Emmi. 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü pek önerilmiyor ama tercih etmek istediğiniz üniversitede çift ana dal imkânı varsa başka bir 2 yıllık bölüm ile çift ana dal yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra mesleki ve teknik Anadolu lisesi bilişim teknolojileri alanından mezun olanlar 2 yıllık basım ve yayım teknolojileri, 2 yıllık bilgisayar operatörlüğü, 2 yıllık bilgisayar programcılığı, 2 yıllık bilgisayar teknolojisi, 2 yıllık bilgi yönetimi, 2 yıllık bilişim güvenliği teknolojisi, 2 yıllık coğrafi bilgi sistemleri, 2 yıllık dijital fabrika teknolojileri, 2 yıllık e-ticaret ve pazarlama, 2 yıllık görsel iletişim, 2 yıllık grafik tasarımı, 2 yıllık insansız hava aracı teknolojisi ve operatörlüğü, 2 yıllık internet ve ağ teknolojileri, 2 yıllık mobil teknolojileri, 2 yıllık sağlık bilgi sistemleri teknikerliği, 2 yıllık sahne ışık ve ses teknolojileri, 2 yıllık sanal ve artırılmış gerçeklik, 2 yıllık siber güvenlik, 2 yıllık siber güvenlik analistliği ve operatörlüğü, 2 yıllık web tasarımı ve kodlama, ve 2 yıllık yeni medya ve gazetecilik bölümlerinde ek puanlı TYT yerleştirme sıralamasını kullanabiliyor diye biliyorum.
Bu sene birkaç tane daha bilişim ile ilgili yeni 2 yıllık bölüm açılacakmış sanırım, ve büyük ihtimal o yeni bilişim ile ilgili 2 yıllık bölümlerde de ek puanlı TYT yerleştirme sıralamanızı kullanabilirsiniz.
2 yıllık Bilgisayar Operatörlüğü, 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı, 2 yıllık Bilgisayar Teknolojisi, 2 yıllık Bilişim Güvenliği Teknolojisi, 2 yıllık Mobil Teknolojileri, 2 yıllık Siber Güvenlik, ve 2 yıllık Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü mezunları DGS 2024 Kılavuzuna göre aynı bölümlere Dikey Geçiş yapabiliyor yani bu bölümlerin müfredatları arasında birtakım farklılık olabilir ama Dikey Geçiş Sınavı ile aynı bölümlere Dikey Geçiş imkânı olan bölümlerdir. 2 yıllık Sağlık bölümü olarak da 2 yıllık Eczane Hizmetleri bölümünü araştırabilirsiniz.2 yıllık Sağlık bölümleri, ve 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı arasında kalmıştım. Peki önerebileceğiniz başka bir 2 yıllık bölüm var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.