Bilgisayar programcılığı okunur mu?

DGS ile mühendisliğe tamamlayabilir miyim?

Şöyle söyleyeyim DGS de evet kontenjan az ama inan bana ki YKS de mühendisliğe geçmekten daha kolay bilgisayar mühendisliği için konuşuyorum yönetim bilişim sistemleri de çok güzel bir bölüm bu arada okunur mu sorusuna gelecek olursak hem evet hem hayır 2 yıl okurum mezun olup çalışırım diyorsan hayır okurken kendimi geliştireceğim yönetim bilişim sistemlerine bilgisayar mühendisliğine veya fikrini değiştirip uzay mühendisliği elektrik-elektronik mühendisliğine geçiş yapabilirsin yanlış bilmiyorsam can değer'de bilgisayar programcılığı okumuş bir adam ama şimdi siber güvenlikte nerelere geldi hiç üniversite okumayıp evde çalışıp uluslararası sertifika alıp da bu işi yapanlar var yani asıl konu senin kendine odaklanıp geliştirmen. Bence verilebilecek en iyi bir cevap bu yoksa bilgisayar mühendisliği okuyupta bir ton işsiz kalan adam var hani geçsende bir şey olmuyor kendini geliştirmedikçe sadece kendine odaklanıp yoluna bak.
 
Merhabalar. Benim düşüncem okunmaz. Ben Örgün Öğretim 2 yıllık Programcılık okumuştum, ardından bu yıl DGS ile Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne tamamlıyorum. Okul bittikten sonra Pedagojik Formasyon eğitimi alıp öğretmen olarak atanmayı deneyeceğim ve DGS ile YBS okumamın nedeni askerliği uzatıp yedek subay olarak yapmak. Merak ediyorsan bölümü gerçekten çok iyi bir üniversitede okuman lazım çünkü sana sunacakları bilgisayar ve ekipmanlar çok eski oluyor. 10 dakika bilgisayarın program açmasını bekliyorsun ve öğretmenler kalitesiz oluyor. Ben kendimi okuldaki derslerde geliştirmedim çünkü okuldaki dersler benlik değilmiş. Zamanımda C1 seviye İngilizce öğrendim ve bu sayede yurt dışında Remote Freelancer işleri alabiliyorum.
Şu an yapay zekalı site tasarımı, PS CS ile Grafik Tasarımı, Logo Tasarımı ve Premiere ile ileri seviye video editörlüğü yapıyorum.

Yeni başladığım Unreal Engine 5 ile de oyun yapımını ögrenmeyi çok istiyorum. Bence programcılık okunmaz.
Merhaba. Konu sahibine Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü önerir misiniz? Siz devlet üniversitesinde misiniz yoksa vakıf üniversitesinde tam burslu Yönetim Bilişim Sistemleri mi okuyorsunuz?
 
12.sınıf öğrencisiyim 2 yıllık bilgisayar programcılığı düşünüyorum. Sizce okunur mu? Mühendisliğe tamamlamak zorunda mıyım? Ne gibi tavsiyeler verirsiniz.

Yazılım sektöründe hiçbir işe yaramaz 2 yıllık diploma, üniversite okumayanlar gibi değerlendiriliyor işverenlerin gözünde. DGS ile mühendisliğe veya diğer 4 yıllık yazılım ile alakalı bölümlere tamamlamadığın sürece işlevsiz bir diploma. Onun yerine mühendisliğe puanın yetmiyor ise eşit ağırlıktan Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne bakmanı öneririm, 4 yıllık ve yazılım sektöründe diploması çok daha etkili işe alımlarda.
 
12.sınıf öğrencisiyim 2 yıllık bilgisayar programcılığı düşünüyorum. Sizce okunur mu? Mühendisliğe tamamlamak zorunda mıyım? Ne gibi tavsiyeler verirsiniz.

2 yıllık bölüm okumanızın bir anlamı yok. Zaten her yer mühendis dolu. 2 yıllık bölüm ile öne geçmeniz çok zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı