Bilgisayar Programcılığı Stajında Ne Yapılır?

Eren152

Hectopat
Katılım
9 Aralık 2018
Mesajlar
353
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 6600H RTX 3050
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım Geliştirici
Bilgisayar programcılığı 1. sınıf öğrencisiyim. Yaz dönemi staj yapacağım fakat bulduğum yer staj defterine ne yazılacağını sordu. Ne üzerine staj yapacağımı okuldaki hoca sadece bilişim alanı başka detay vermiyor. Şirkette detay istiyor. Bilgisi olan var mıdır?
 
İş yerine bağlı olarak bizim dönemde bilgisayar toplama ağ kurma sunucu işleri Windows yükleme özel programlar kurma işleri yapılıyordu.

+ olarak şunu da eklemeliyim, iş yeri ne istiyorsa sana zaten yine onu yaptırtacak orada. Sadece resmiyet için evraklar doluyor. Ben de aynı şekilde programlama için staja giderken o evrağı al buraya götür, şu bilgisayarı topla gibi gibi nerde boşluk varsa onu yapmıştım.
 
Ben de zamanında bilgisayar programcılığı bölümündeyken staj yapıyordum. Staj yerinde programlama hariç her işi yaptık. Video editör mü dersin, nakliye, taşımacılık mı dersin, çay servisi zaten hepsinde var 🙂 @Rustin Cohle arkadaşın da söylediği gibi iş yerine bağlı olarak değişiyor. Umarım kendini geliştirebileceğin işleri yaptırtırlar.
 
+ Olarak şunu da eklemeliyim, iş yeri ne istiyorsa sana zaten yine onu yaptırtacak orada. Sadece resmiyet için evraklar doluyor. Ben de aynı şekilde programlama için staja giderken o evrağı al buraya götür, şu bilgisayarı topla gibi gibi nerede boşluk varsa onu yapmıştım.

Esnaf tarzı bir yerse zaten PC toplama format disk kopyalama ve dükkan temizliği yaptırırlar genelde.
 
Vallahi açıkçası çok da sağlam bir yazılım firmasında staj yaptım pardon kölelik :D sanırım biraz insiyatife kalıyor bu mesele ya.

Benim zamanda 4 sene önce çok fazla ayak işi yaptırmışlardı çay dağıtma depoya gelen malları yükleme her şey vardı bilgisayara elim nadir dokunuyordu. Üstelik bahsettiğim yer belediye bilgi işlem binası.
 
Benim zamanda 4 sene önce çok fazla ayak işi yaptırmışlardı çay dağıtma dükkana gelen malları yükleme her şey vardı bilgisayara elim nadir dokunuyordu. Üstelik bahsettiğim yer belediye bilgi işlem binası.

Hocam bizde eğitim çok iyi yerlerde(!). Aslında bu staj döneminde gerçekten ihtiyaç olan alanda yani yazılım üzerine staj yapabiliyor olsaydık(veya diğer tüm meslekler) Üni. çıkışında tecrübesiz kalmazdık.
 
Ben de zamanında bilgisayar programcılığı bölümündeyken staj yapıyordum. Staj yerinde programlama hariç her işi yaptık. Video editör mü dersin, nakliye, taşiMacılık mı dersin, çay servisi zaten hepsinde var 🙂 @Rustin Cohle arkadaşın da söylediği gibi iş yerine bağlı olarak değişiyor. Umarım kendini geliştirebileceğin işleri yaptırtırlar.

Ama staj defterine ne yazdınız ne ile doldurdunuz.
Şimdi sizi tam anlamıyla anlıyorum ama arkadaşlar abilerim yani ben şirkette adam ne iş yapacaksın dediğinde ne diyebiliceğimi hala netleştiremedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı