Bilgisayar programcılığı vs hemşirelik vs dijital oyun tasarımı

Programlama kısmında 0'ım hocam 3 yıl tek satır kod öğrenmedim ama modelleme konusunda fena düzeyde değilim (çok iyiyim demiyorum daha yıllarca pratik yapmam lazım) optimize temiz işler çıkarabiliyorum ama dediğim gibi okul neredeyse hiçbir şey katmadı sırf vakit kaybı gibiydi benim için. He ekibimiz var onlarla tanışmış oldum orası ayrı tek iyi kısım bu.
Zaten olay o. Bir şeyler yapabileceğin ekibin olması, iyi vakit geçirdiğin, birlik olduğun. Bir şey öğrenmek için özellikle de yazılım bölümü için Macaristan, Polonya gibi yerler tercih edilir.
Ayrıca neden zaman kaybı olsun ki? Şahsen ben de hiç modellemede, level tasarımında, hikaye yapımında vs. başarılı olamam. Sadece kod yazabilirim.

Açıkçası hemşirelik dersleri zor denildiğinden dolayı bilemiyorum. Mezun olduktan sonra da işe başlarsam nöbetleri falan olacaktır kendime zaman ayırabileceğimi bile düşünemiyorum.
Anladım, ben de konsept sanatçısıyım örneğin. Oyun geliştirme ve yazılım ile alakam yok ama eğitim sistemlerinin benzer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Benzer kısmı okulda pek bir şey öğrenilmemesi yukarıda yazdıkları gibi, insanlar genelde kendini geliştirir bu gibi alanlarda bu yüzden böyle bir öneri düşünmüştüm. Zamanın olmayacağını söylüyorsan hemşireliği eleyip kendi istediğini seç. En azından mezun olduğun zaman yeterli öğreti verilmese bile bir ünvana sahip olur ve kendini daha çok ilerletirsin. Çoğu kişi katılmasa bile bilgin değil, ünvan kapıları açar (Türkiye'de) öncelikli olarak.

Zaten olay o. Bir şeyler yapabileceğin ekibin olması, iyi vakit geçirdiğin, birlik olduğun. Bir şey öğrenmek için özellikle de yazılım bölümü için Macaristan, Polonya gibi yerler tercih edilir.
Ayrıca neden zaman kaybı olsun ki? Şahsen ben de hiç modellemede, level tasarımında, hikaye yapımında vs. başarılı olamam. Sadece kod yazabilirim.

Zaman kaybı deme sebebim şu hocam. Çok anlamsız gereksiz derslerle dolu bölüm ve inanın 4 yıl olmasına gerek yok sırf 4 yıl yapmak için ders eklemişler gibi 2 yıl olabilirdi çok rahat. Ya da dolu dolu bir 4 yıl yapmalarını isterdim. Bir diğer sitemim de şu ki herkese aynı dersleri zorunlu olarak veriyorlar yani bir ayrım yok. Mesela kodcu adam neden modelleme dersi alıyor 3. yılın başından itibaren dallara ayrılmalıydı. Ben de kod dersi almamalıyım mesela. Herkes ilgisi olan alanlara ayrılsa bu özgürlüğü tanısaydılar çok daha iyi olurdu. Örneğin ben modellemede kendimi geliştirmeye çalışıyorum üniversiteden dönüp ama verdikleri abuk subuk kodlama ödevlerini yapmak için saatlerce araştırma yapıp anlamaya çalışıp tüm zamanımı çöpe atıyorum. Beni salsalar sadece işime baksam en az 2 3 kat fazla bilgi birikimim olurdu. İyi bir halt ettiklerini sanıyorlar herkese aynı şeyi dayatarak.

Zaman kaybı deme sebebim şu hocam. Çok anlamsız gereksiz derslerle dolu bölüm ve inanın 4 yıl olmasına gerek yok sırf 4 yıl yapmak için ders eklemişler gibi 2 yıl olabilirdi çok rahat. Ya da dolu dolu bir 4 yıl yapmalarını isterdim. Bir diğer sitemim de şu ki herkese aynı dersleri zorunlu olarak veriyorlar yani bir ayrım yok. Mesela kodcu adam neden modelleme dersi alıyor 3. yılın başından itibaren dallara ayrılmalıydı. Ben de kod dersi almamalıyım mesela. Herkes ilgisi olan alanlara ayrılsa bu özgürlüğü tanısaydılar çok daha iyi olurdu. Örneğin ben modellemede kendimi geliştirmeye çalışıyorum üniversiteden dönüp ama verdikleri abuk subuk kodlama ödevlerini yapmak için saatlerce araştırma yapıp anlamaya çalışıp tüm zamanımı çöpe atıyorum. Beni salsalar sadece işime baksam en az 2 3 kat fazla bilgi birikimim olurdu. İyi bir halt ettiklerini sanıyorlar herkese aynı şeyi dayatarak.
Bahsettiğiniz sistem yıllardır var ve var olmaya devam edecek maalesef. Diğer ülkeler bunun önüne geçmeyi başardı ama biz ne zaman başaracağız bilmiyorum. Bardağın dolu tarafından bakmaya çalışıyoruz işte. Bakmak istersek eksik yanları çok. Örneğin, meslek öğrenen kişiye "sadece" kültür dersi sorulması, başlı başına saçmalık.

Bahsettiğiniz sistem yıllardır var ve var olmaya devam edecek maalesef. Diğer ülkeler bunun önüne geçmeyi başardı ama biz ne zaman başaracağız bilmiyorum. Bardağın dolu tarafından bakmaya çalışıyoruz işte. Bakmak istersek eksik yanları çok. Örneğin, meslek öğrenen kişiye "sadece" kültür dersi sorulması, başlı başına saçmalık.

Üzücü durum hocam ama haklısınız olmaya devam edecek. Hadi benim yine son senem kurtuluyorum en azından üniversiteden ama sonradan gelenlere üzülüyorum çok kötü sistem.

Bildiğim kadarıyla dgs sonrası eğer kazanırsan ki bence zor 1. Sınıftan başlatıyorlarmış. Yani 6 yıl okul. Değer mi 🤔?
Hayır toplamda 4 sene okumuş oluyorsunuz. Dgs ile hemşireliğe geçiş yapılırsa lisans diploması alır o zaman da ön lisans diploması geçersiz kalır. 6 sene degil 2 yıl ön lisans artı 2 yıl hemşirelik olarak 4 sene olur. Bazı üniversitelerde hocalar alttan ders almanızı isteyebilir.

Hayır toplamda 4 sene okumuş oluyorsunuz. Dgs ile hemşireliğe geçiş yapılırsa lisans diploması alır o zaman da ön lisans diploması geçersiz kalır. 6 sene degil 2 yıl ön lisans artı 2 yıl hemşirelik olarak 4 sene olur. Bazı üniversitelerde hocalar alttan ders almanızı isteyebilir.
Benim dediğim bilgisayar için. Ders saydırma mevzusu olmuyormuş. Çoğu üniversite 1. Sınıftan başlatıyormuş.

Bildiğim kadarıyla dgs sonrası eğer kazanırsan ki bence zor 1. Sınıftan başlatıyorlarmış. Yani 6 yıl okul. Değer mi 🤔?
Hayır. 3. sınıftan devam ediliyor. Ayrıca kendim için konuşayım, 6 yıl okuyacak olsam da okurdum. Bir şirkete girip çalışmayı düşünmüyorum.
Diğer rakiplere göre DGS'de daha avantajlı sayılabilirim erken başladığım için.

Hemşirelik tabi ki. Sağlık sektörü hiç ölmez.
Hemşirelere veya sektöre lafım yok. Ama Türkiyede seçeceğim en son meslek Sağlık, Öğretmenlik.

Bakın bilişimciler işsiz geziyor. Yapay zeka denen şey de onları baya bir işsiz bıraktı..
"Onlar" dan örnek verebilir misiniz? Mesela kimler "Yapay zeka" yüzünden işsiz kalmış?
Her HTML CSS JS bilen yazılımcıysa, dünyanın büyük çoğunluğu "Yapay zeka" yüzünden işsiz kalmış. Haklısınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı