Bilgisayar programcılığı vs hemşirelik vs dijital oyun tasarımı

Sıralamanız ne hocam? Ben de bilgisayar programcılığı okumayı düşünüyorum eğer bunun yolu kendimi vermekten çabalamaktan geçiyorsa ben varım ama dgs olmazda ön lisanstan mezun olduktan sonra hangi sektörlerde iş bulunabilir hiç bilmiyorum.

Hayır. 3. sınıftan devam ediliyor. Ayrıca kendim için konuşayım, 6 yıl okuyacak olsam da okurdum. Bir şirkete girip çalışmayı düşünmüyorum.
Diğer rakiplere göre DGS'de daha avantajlı sayılabilirim erken başladığım için.

Hemşirelere veya sektöre lafım yok. Ama Türkiyede seçeceğim en son meslek Sağlık, Öğretmenlik.

"Onlar" dan örnek verebilir misiniz? Mesela kimler "Yapay zeka" yüzünden işsiz kalmış?
Her HTML CSS JS bilen yazılımcıysa, dünyanın büyük çoğunluğu "Yapay zeka" yüzünden işsiz kalmış. Haklısınız.
@Edmond_Dantes 1. Sınıftan başlatıyor çoğu demişti. Ben görmediğim için bilmiyorum tam.

Ben tek başıma fullstack, çalışan ve kullanılan güzel bir uygulama yaptım. Para da kazanıyorum ama nereye kadar kazanacağım belli değil 😄. Her yaptığın uygulamanın da tutacağının garantisi yok. O yüzden bir şirkette çalışmak düzenli maaş için tek yol gibi veya işleri büyütüp kendi işini kurmak falan varda biraz zor.

Yapay zeka mevzusunda bir yazılımcılar etkilenmeyecek ki bir sürü mesleği bitirme potansiyeli var. Sıkıntılı bir şey 😄.

Arkadaşlar merhaba. Sınavdan maalesef düşük bir puan aldım. Bu üç bölümden birine gitmeyi düşünüyorum bilgisayar programcılığından DGS yapmayı planlıyorum. DGS ile bilgisayar müh ya da yazılım müh tercih etmeyi düşünüyorum. Tavsiyeniz önerileriniz var mıdır? Bu bölümleri okuyanlar yardımcı olursa sevinirim hangisinin önü daha açıktır? Açık konuşmak gerekirse bilgisayar kod yazmak oyun yapmak gibi şeyler çok ilgimi çekiyor. Hemşirelik de ilgimi çekmesede daha kolay meslek bulabileceğim için açıkta kalmayacağım için listeye aldım. Bir de yurt dışı imkanları da benim için önemli.
Mühendislik için DGS neden mantıksız yazımı okumanızı öneririm. Daha sonra tekrar konuşalım isterseniz. Hemşirelik hakkında yorum yapamam ama dijital oyun tasarımı, bilgisayar mühendisliğini kazanamayanları eylemek için oluşturulmuş bir bölüm. BAU da okursanız avantajı çok. Direkt sektörle bağlantılı olduğunuz için iş derdiniz yok gibi bir şey.
Yalnız asla bir mühendis olamazsınız. Bambaşka şeyler. Bilgisayar mühendisliği kod yazmaktan ibaret değil.

Mühendislik için DGS neden mantıksız yazımı okumanızı öneririm. Daha sonra tekrar konuşalım isterseniz. Hemşirelik hakkında yorum yapamam ama dijital oyun tasarımı, bilgisayar mühendisliğini kazanamayanları eylemek için oluşturulmuş bir bölüm. BAU da okursanız avantajı çok. Direkt sektörle bağlantılı olduğunuz için iş derdiniz yok gibi bir şey.
Yalnız asla bir mühendis olamazsınız. Bambaşka şeyler. Bilgisayar mühendisliği kod yazmaktan ibaret değil.
Yanlış anlamayın ama yazıda, kazanamazsınız veya kazansanızda zor vs. vs. diye 100 cümleye uydurmuşsunuz. Kimler için geçerli? Çevremde Yazılım mühendisliği okuyupta bildiğimin 10'da 1'ini bilen yok. Bunu kendimi övmek için dediğimi sanmayın. 3. sınıfa gelmiş hâlâ programlamada, dosya adlarında Türkçe karakter kullananlar var. DGS ile kaç kişi başarılı olacak? Bilgisayar mühendisliği okuyupta öğrencim olan var. İşinde ciddi birisi değilseniz dedikleriniz doğru. Şahsen onun dışında mantıklı bulmuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı