Bilgisayar programcılığımı vs elektronik teknolojisi

Yorumcu abi

Hectopat
Katılım
2 Nisan 2020
Mesajlar
46
1 haftadır kafayı yemek üzereyim. 2 seçenek arasında kaldım. Bilgisayar programcılığını Trakya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Balıkesir üniversitesinde okumak arasında kaldım. Elektronik teknolojisinde ise Gazi, Ege, Cerrahpaşa, Dokuzeylül gibi biraz daha iyi üniversitelerde okuyabilirim. Zaten DGS ile 4E tamamlamayı düşünüyorum he eğer uzatamazsam açıkta kalmayayım. Sizce hangisi daha mantıklı olur? Elektronik teknolojisi okursam daha iyi üniversitelerde okumuş olucağım ama iş olanakları olarak danışabileceğim biri yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektronik teknolojisinden alım zor bulursunuz, mühendis şartı koşuyorlar genelde adı sayılır firmalar. Lisans mezunu olmayı yani. Programcılık daha mantıklı geldi açıkçası, kendinizi geliştirip bireysel bir şeylerde denersiniz. Ayrıca Diş okuyor Trakya üniversitesinde arkadaşım, tavsiye ederim. Üzmeyecek bir üniversite.
 
Elektronik teknolojisinden alım zor bulursunuz, mühendis şartı koşuyorlar genelde adı sayılır firmalar. Lisans mezunu olmayı yani. Programcılık daha mantıklı geldi açıkçası, kendinizi geliştirip bireysel bir şeylerde denersiniz. Ayrıca diş okuyor trakya üniversitesinde arkadaşım, tavsiye ederim. Üzmeyecek bir üniversite.

Evet şu anda bilgisayar programcılığı yazarsam trakya diye düşünüyorum. Ancak hala kararsızım bu durumdan son 3gün kaldı tercihler için. Teşekkürler.

Bu konu hakkında daha önce bu bölümlerde okumuş kişilerden cevap almanızda fayda var.

@365436 bu konunun üstadıdır. 😅

Vakti varsa, yazabilir. Kendisinin fikirleri yol gosterecektir size.

Kendisine Instagram'dan yazdım. Buradan cevaplarsa iyi olur teşekkürler.
 
Buradan cevaplarsa iyi olur teşekkürler.
Programcılık ve teknisyenlik, mühendislik sıfatlarının altına yerleşirler. Bu da demek oluyor ki tek başlarına karar verme yetkileri pratikte yok. Bu noktada bizim tek başına karar verme yetkisi olan, yani imzanın öneminin olmadığı bir mesleğe yönelmemiz gerekiyor.

Elektrik teknikerine projeyi tek başına vermezler, asistanlık yapabilir ya da koordinasyonu sağlayabilir ancak buna her yerde gerek olmaz. İş bulması zor olur, ya da elektrik ustası olabilir.

Programcının rütbesi farkındalığı kadardır, bunun bir standardı henüz bile olmadığından üniversitesi farketmeden bireysel yetişmişliğine göre istediği kadar yolu tek yürüyebilir.

Ben Sakarya Uygulamalı Bilimler’den mezunum. Güzel üniversitedir. Serkan Hoca’ma adımı verirsen mutlaka tanır. Yeterki dinle, işlerini severek yapıyorlar, öğretirler.

Uzatmak ile ilgili kararı işe başladıktan sonra ver ancak en başında Bilgisayar bölümünü yeğle bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı