Bilgisayar programcılığından yazılıma DGS

İyi günler hocam benim sınavım sayisalda iyi bir sonuç gelmiyecek ama tyt de belki Marmara olmaz ise ege üniversitesi bilgisayar programcılığı için sıralama gelebilir sorum şu 2 yıllık iyi bir üniversite mı yoksa 4 yillik kötü bir üniversite mı? Sınava tekrar hazırlanma gibi durumum yok

Aslında iki üniversiteninde iş hayatında karşılığı 0, karşılığı olan şey ise sizin okuma hayatında ve öncesinde yapmış olduğunuz projeler + çalışma geçmişiniz.
Adı duyulmamış bir üniversiteden mezun olup yurt dışında çalışma imkanı çok düşük. Çünkü yabancı firmaların yada sizi çalıştırmak isteyenlerin dünya çapında Türkiye'den bildiği 3-5 üniversite var ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi vs. eğer bunlardan birinde okumuyorsanız talep görebilmek için kendinizi geliştirmeniz gerek.
Yani sıralamayı şu şekilde yapabiliriz: Yukarıda saydığım adı sanı bilinen okullar > 4 Yıllık kötü bir üniversite > 2 Yıllık iyi bir üniversite.

2 Yıllık üniversiteden mezun olduktan sonra Teknisyen oluyorsunuz, ancak 4 yıllık bölümden mezun olduktan sonra Mühendis (tabi mühendislik bölümünü tercih ederseniz).
Bu sadece bizim ülkeye özgü ancak 2 yıllık üniversiteden mezun olan teknisyenler şu an mühendislerden çok kazanır duruma geldiler. Çünkü bilinçli olarak ülkenin her yerine apartmandan bozma üniversiteler kurdular ve her sene milyonlarca doktor, mühendis, mimar mezun oluyor. Ancak bu kadar çalışan talebi yok. Bu durumda ne oluyor asgari ücretle çalışmaya razı gelecek bir sürü mühendis oluyor. Teknisyen/Teknik adam sayısı az onlar bu sefer daha kıymetli oluyor ve daha yüksek maaş talepleri oluyor çalışmak için.

Ama siz okurken mezun olana kadar, her ne kadar zor olsada mevcut düzen değişebilir. Üniversitelerdeki mezun olma şartları vs. değişebilir. Yukarıdaki sıralamayı ona göre yazdım zaten, genel dünyada geçerlilik bu yönde.

Şayet bu düzen devam ederse. 2 Yıllık > 4 Yıllık diyebiliriz.

Kaldı ki 4 yıllık mühendislikle alakalı bölümlerin çoğu ingilizce oluyor 1 sene hazırlık okulu eğitimiyle birlikte eğitim süresi 5 yıla çıkıyor. Ancak 2 yıllık üniversitelerin bir çoğu türkçe eğitim yani 2 senede bitti. Aradaki 3 senede kendinizi geliştirip 2 projede çalışsanız, 2 tane kendinize proje yapsanız, 2 tane dil öğrenseniz 4 yıllık üniversiteyi bitiren (ama bu süreçte kendini geliştirmeyen sadece okulunu bitirmeye uğraşan) birine fark atarsınız.

Yani benim durum şu evde ders calisamadigimdan dolayı(ev ortamı rahat olduğu için) sınav sonucum ona göre gelecek.4 yıllık kötü bir üniversite yani kötüden kastım akademisyen bilgisi ve bize öğretimi eksik olması,okulun materyallerin yeterli olmaması vb. Vs 2 yıllık iyi olarak bilinen bazı üniversiteler ise anlayabileceğiniz gibi daha iyi akademisyenler daha iyi okul materyalleri vb. Ben 2 yıllığına girip DGS ile 4 seneliğe yukseltmeyi düşünüyorum.sizce daha mantıklı olmaz mı?benim aklımda olan şey mühendisliktir fakat bana pek bir şey katmayacak üniversiteleri tercih etmek istemiyorum.

Merhaba
Merhaba ben de şuan benzer durumdan muzdaribim . Geçen yıl 250k yapmıştım sayısalda bu yıl ise 336k yaptım mezuna kalıp evet 1 yıl kayıp yaşadım ve çok çalışamadım. Hayat şartları her zmn aynı olmuyor maalesef. Velasıl kelam bir daha mezuna kalamam şuan , zaten biran önce de işin içine girmek istiyorum. Fakat pc mühendisliği gelmiyor. Onun yerine yazılım geliştirme bölümü düşündüm karadeniz teknik ve on dokuz mayıs ünisinde yeni açılmış bölümler; içeriğine baktım fizik mat hariç aşırı fark yok mühendislikten fakat ünileri araştırınca memnun olmayan çok insan gördüm. Ayrıca bana da çok uzak ben İzmirdeyim. Bilişim sistemleri teknolojileri bölümü de tutuyor birkaç yerde fakat ders içeriği bence yeterli değil yazılım için sırf 4 yıllık diye baktım. Hem iş verenler genelde mühendis olunmasına bence dikkat ediyor (her ne kdr tersini savunsalar da) hatta ön elemede sırf bu yüzden elenenler bile var işe alımlarda. O yüzden pc programcılığı yazıp 2. yıl hem yks (obp kırılmamış olucak) hem de dgs ye girmek istiyorum. Biri olmazsa biri olur gibi düşündüm. Hem daha güzel bir üniversitede mühendislik okurum hem de belki bir yandan çalışma fırsatım olur bilmiyorum. Açıkçası biraz riskli geliyor tüm bunlar ama risk almadan hiçbişey olmuyor hayatta. Senin bu konu hakkında bana tavsiye edebileceğin bir şey var mı ? Sence hangi bölümü yazmam daha mantıklı olur? Ya da üniversite tavsiyen falan varsa o da çok iyi olur şuan bursa uludağ asım kocabıyık myo yu düşünüyorum.(pc programcılığı)

Sınav sonucuma göre 170k sıralamam var sayisalda doğuda mühendislik tutuyor ama bana uzak geliyor bende Marmara üniversitesi bilgisayar programcılığı düşünüyorum sizce ne yapabilirim?

Sınav sonucuma göre 170k sıralamam var sayisalda doğuda mühendislik tutuyor ama bana uzak geliyor bende Marmara üniversitesi bilgisayar programcılığı düşünüyorum sizce ne yapabilirim?
bence o sıralamaya yazılım vs bişiler geliyordur ya mühendislik iç anadoluda fln da mı hiç tutmuyor

garip geldi 4 yıllık sayısal bölüm istatistik bile olsa yazardım yazıcam zaten yine gelirse diye. 435k sıralamam. 2 yıllıktan her türlü iyi oldugunu düşünüyorum bilmiyorum belkide yanılıyorumdur. İnanın kafam çok karışık yazılımı yapay zeka bitirecek diyorlar rekabet arttı iş imkanı azaldı. 2 yıllık elektrik yazmayı bile düşünüyorum herkes mühendislik okuyor fazla maaş istiyor. ara teknik eleman gerekliliği var diye duydum. Böyle dediğime de bakmayın yazılıma hala hevesim var küçüklüğümden beri istiyordum. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem kalbinizin sesini dinleyin neyi istiyorsanız onu yapın bu ülkede hiçbirşeyin garantisi yok

Benimde kafam çok karışık tercihler için 3 gün kaldı, başka bir işte çalışıyorum pek zamanım yok. Size ulaşabileceğim biryer varsa daha iyi olur, anlatmak isterim. Benimde fikir almam gerekiyor

valla benden ne kdr fikir alabilirsin bilmiyorum ama instagramdan ulaşblrsn ver istersen instanı

valla benden ne kdr fikir alabilirsin bilmiyorum ama instagramdan ulaşblrsn ver istersen instanı
olduğu kadar yeni bölümler hakkında başka konuşan insan görmedim çünkü sen ders programlarına falan bakmışsın. mstfakrsoglu

Bekliyorum ulaşmanı cidden çok ihtiyacım var şuan az zamanım kaldı

Son düzenleme:
bence o sıralamaya yazılım vs bişiler geliyordur ya mühendislik iç anadoluda fln da mı hiç tutmuyor
Doğu var Adıyaman Siirt ığdır tunceli vs.

Şuan sıkıntı da şu millet içinde bilgisayar dersleri var diye her önüne geleni yazmaya çalışıyor.

Yazılım alanindan ilerlemek istiyorsanız istatistik bölümünün alakası ne? Şuan sıkıntı da şu millet içinde bilgisayar dersleri var diye her önüne geleni yazmaya çalışıyor.
Buradan sorup yazsanız hem de ben defikir sahibi olmuş olurum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…