Bilgisayar Programlama Dili Nasıl Öğrenilir?

Bence en önemli şey kendine güvenmek. Ben yapamam demek yerine ben niye yapamayım ki demelisin. Bu kafayı aşmak bence ilk atılması gereken adım. Program yazmak bence dünyadaki en harika uğraşlardan biridir çünkü üretmenin en üst düzey olduğu alandır ve üretebileceklerin sadece hayal gücünle sınırlıdır. Başlangıç olarak c# ve java önerirler ama bence her ne kadar onlarla başlamak kolay olsa da bir süre sonra insan kendini dotnet veya herhangi bir framework ile sınırlandırılmış hissediyor. Bence de c# ile başla derim ama başkalarının kullanacağı bir program yazdığın an daha alt düzey dilleri de c# ın yanında öğrenmeye başla ve sürekli proje geliştirerek ilerle yani kafandan insanların ihtiyacı olan bir proje tasarla ve gerekli şeyleri geliştirirken araştırarak öğren.

Ben de Cve C++ ile ilgili kitap önereyim:
Deitel & Deitel C How to Program
Deitel & Deitel C++ How to Program
Deitel & Deiltel in diğer dillerle ilgili de kitapları var. gerçekten iyi kitaplar bir de C How to Programı'ın Türkçe çevirisi vardı :
Sistem yayıncılık, C ve C++.
The C Programming Language
The C++ Programming Language
Bunlar da C ve C++ ı icad eden kişilerin yazmış olduğu kitaplar.

Ben kesinlikle C veya Python ile başla derim. Bu programlama dillerinin her platformda çalışma avantajı vardır. Artı olarak öğrenmesi de kolaydır.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı