Bilgisayar rastgele restart atıyor

tayfuncimen

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

Uzun zamandır devam eden bir sorun yaşıyorum. Bilgisayarım bazen birkaç ay sorunsuz çalışıyor, bazen ise günde kaç kere olduğu ve ne zamanlar olduğu belli olmuyor ama masaüstündeyken veya oyun oynarken fark etmeksizin kendi kendine restart atıyor. Elektrikle alakalı sanıyordum ama bence değil gibi. Bilgisayarımda değişmeyen 2 parça kaldı. RAM ve ekran kartım. Bazen ekran kartımdan (ASUS TUF 6900 XT) bu restartlar sonrası "default performance settings loaded" benzeri bir bildirim geliyor. Sorun RAM mi yoksa ekran kartı mı onu da anlayamıyorum. Olay görüntüleyicisi kısmından bir log da yazmıyor bilgisayar. Direkt restart atıyor. Bazen gün içinde hiç olmuyor. Bazense arka arkaya 5 kere yapıyor ya da 30 Dk'da saatte bir falan. Sinir bozmaya başladı. Nasıl bir yol izleyebilirim acaba?

Selam arkadaşlar,

Uzun zamandır devam eden bir sorun yaşıyorum. Bilgisayarım bazen birkaç ay sorunsuz çalışıyor, bazen ise günde kaç kere olduğu ve ne zamanlar olduğu belli olmuyor ama masaüstündeyken veya oyun oynarken fark etmeksizin kendi kendine restart atıyor. Elektrikle alakalı sanıyordum ama bence değil gibi. Bilgisayarımda değişmeyen 2 parça kaldı. RAM ve ekran kartım. Bazen ekran kartımdan (ASUS TUF 6900 XT) bu restartlar sonrası "default performance settings loaded" benzeri bir bildirim geliyor. Sorun RAM mi yoksa ekran kartı mı onu da anlayamıyorum. Olay görüntüleyicisi kısmından bir log da yazmıyor bilgisayar. Direkt restart atıyor. Bazen gün içinde hiç olmuyor. Bazense arka arkaya 5 kere yapıyor ya da 30 Dk'da saatte bir falan. Sinir bozmaya başladı. Nasıl bir yol izleyebilirim acaba?

Aynı sorunu yaşıyordum. Sorun SSD kaynaklıydı. Sizin SSD kaynaklı probleminiz olmadığından emin misiniz?

Sorun ya psu'da yeterli güc sağlayamıyor ya anakarttaki bir arıza ya da islemcide
Sisteminiz nedir
Valla hocam eski psum da sağlıyordu aslında. Asus tuf b550wifi2 anakart. Psu deepcool pnm850 80gold 5800x3d işlemci, gskill 32gb 3600mhz ram ve asus tuf 6900xt gpu. Bir tek ram ve ekran kartım değişmedi. Önceki parçalarla da oluyordu. Bu saydıklarım yeni parçalar yine oluyor. Psu kasa falan komple değişti anlayacağınız.

Aynı sorunu yaşıyordum. Sorun SSD kaynaklıydı. Sizin SSD kaynaklı probleminiz olmadığından emin misiniz?

Hocam eski değil yeni bir SSD. Adata Legend 850. belki de SSD kaynaklıdır ama nasıl anlarım bunu?

Vallahi hocam eski PSU da sağlıyordu aslında. ASUS TUF B550WI-FI2 anakart. PSU DeepCool PNM850 80Gold 5800x3D işlemci, G.Skill 32 GB 3600MHz RAM ve ASUS TUF 6900 XT GPU. Bir tek RAM ve ekran kartım değişmedi. Önceki parçalarla da oluyordu. Bu saydıklarım yeni parçalar yine oluyor. PSU kasa falan komple değişti anlayacağınız.

Hocam eski değil yeni bir SSD. Adata Legend 850. belki de SSD kaynaklıdır ama nasıl anlarım bunu?

SSD testleri var. Aplikasyon indirerek SSD okuma ve yazma değerlerine bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı