Bilgisayar rastgele zamanlarda donuyor

CyberNexus

Hectopat
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bilgisiyarımda şöyle bir sorun oluşuyor arada, bilgisiyar herhangi bir işle, bir program indirirken, oyunlarda falan donma oluşuyor ve hiç bir işlem yapamıyorum mouse felan hiç bir şekilde hareket etmiyor bu neden olabilir? Ve bu sorun 3-4 ay da bir oluyor kötü yanı da o zaten. Bununla alakalı bir bilgisi olan varsa yazabilir mi acaba? Tam Technopat Sosyal ile alakalı bir sorunum olduğu için sizlerden yardım almak istedim.

Ben o tarz donmanın ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum yani ssd ise mutlaka ssd de bir sorun vardır. ufak tefek bad sectorlu bir hdd bile bahsedilen şekilde donma yapmaz.
Boştayken donma yapması normal değil, bozulduğuna yönelik bi işaret. Ama dosya aktarımı yaparken falan eğer bu SSD Windows'unuzu kullandığınız disk ise sistemde takılmalar olması normal. Örnek vermem gerekirse aynı model SSD'yi depolama diski olarak kullanırken dosya atınca sistemde bir sıkıntı olmuyor ancak Windows kurulu halde kullanırken dosya atarken sistem takılıyor. Şu ana kadar hep düşük kalite SSD'ler kullandım ve hepsinde de bu sorun mevcut. (Kioxia OCZ, WD Green, Sandisk Plus...)

DRAM dediğimiz şey SSD üzerindeki bir önbellek ve bu önbellek sayesinde uzun süreli işlemlerde hız düşümü yaşanmıyor, daha stabil oluyor. SSD'nin daha uzun ömürlü olmasına da katkı sağlıyor.

Bu attığınız modelde ise DRAM yok ama HMB denen özellik mevcut. DRAM ile benzer bir özellik ancak DRAM kadar etkili değil. Bütçeniz o kadarsa tercih edilebilir. Ama bence G2 1 TB en f/p model durumda şu an.

Program indirirken , oyunlarda hatta hiçbirşey yapmadığını vs söylemiş ben ona istinaden söyledim. herhangi bir download ssd yi full kullandırmaz bir web sayfasıda açmak bir şekilde veri indirmesine neden olur ama ssd ye full yüklenmez tabi dosya aktarımında ssd ye ciddi bir yüklenme söz konusu.. bende de wd dramsiz 500gb ssd var mesela böyle bir sorun yaşamıyorum hatta dosya aktardığımda bile

Zaten indirme yaparken webten indirdiğimiz dosyalar sıkıntı çıkarmaz (5-10 MB inme hızı SSD'nin 300-500 MB'sinin yanında hiçbir şey) da Steam gibi indirirken diğer yandan da kurulum yapan uygulamalarda bu olabiliyor. Dediğim gibi benim kullandığım 3 SSD'de de bu mevcut. Hız ve sağlık testlerinde hiçbir problem yok, ama kurulum yaparken Windows kullanmak zor oluyor.

Daha 2 gün önce Steam'den dosya yedekleme yaparken -Windows kurulu olan diske yedekleme yaptım- yedeklemenin sonuna doğru süre olması gibi azalmadı biraz arttı ve tabi ki yedekleme süresi boyunca sistemde takılmalar mevcuttu ki bu takılmalar kullanılmaz hale getirebiliyor bazen.

Uzun uzun da yazmışsınız teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…