Çözüldü Bilgisayar reset atmadan açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Caner WMP

Hectopat
Bilgisayarı açıp anakart ekranı geldikten sonra siyah ekran oluyor ve monitöre görüntü gelmiyor. Böyleyken reset tuşuna basıp reset attığımda ise sorunsuz açılıyor. Bu sorunu yaklaşık 6 aydır yaşıyorum ve çözümünü bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

O zaman şu kanıya varabiliriz kasanın güç tuşu hasarlı ya da bozuk yani güç tuşu bir şekilde HDD'yi başlatıp Windows'a girmeni engelliyor. Ancak sorun güç tuşunda değil anakartta da olma ihtimali var yani güç tuşuna basınca gerçekleştirilmesi gereken HDD okuyup işletim sistemini başlatmakken sadece enerji veriyordur. Reset tuşunun çalıştığı kesin öyle ki reset atınca açılıyor diyorsun. Şu durumda güç tuşundan ya da anakarttan şüphelenebiliriz. Güç tuşunda arıza varsa kolay ancak anakart hasarlı ya da HDD başlatmıyorsa anakart değişimi gerekebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerekli bölümlerden yararlanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, sorunu CMOS reset yaparak çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı