Bilgisayar RX 580 ekran kartını görmüyor

sergenatalmis

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2015
Mesajlar
225
Makaleler
7
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
Merhaba arkadaşlar. Amazon.com'dan aldığım XFX XXX Edition RX 580 kartım bugün geldi. Bende henüz anakart ve kasa olmadığı için arkadaşımın sistemine takıp deneyelim dedim ama ekran kartının mavi ışığı yandığı halde bilgisayara bir türlü tanıtamadık. Driver indirelim dedik indirip kuruyoruz ama açılmıyor drive. İşletim sistemi Windows 8.1 ona uyumlu indiriyoruz driverı kurulduktan sonra açılmıyor bir simge gelmiyor masaüstüne. Yani ne yaptıysak tanıtamadık sisteme ekran kartını. En son pes edip ekran kartını çıkartınca ısındığını fark ettim kartın. Bozuk olsa ısınmazdı herhalde.

Arkadaşın sistemi şu şekilde i3 4160 - Win 8.1 - anakart dandik bir şey ama ekran kartına yeterli, 8 GB 1600 MHz RAM. 350W PSU. Acaba onun sisteminden dolayı mı oldu yoksa kartta mı bir sorun var içime kurt düştü. Kendi sistemimin parçalarını henüz bitirmediğim içinde deneme yapamıyorum. Ne yapacağım bilemedim.
 
8 pin güç kablosunu taktınız mı? Ayrıca kartın TDP değeri zaten 185W, o yüzden o bilgisayarın güç kaynağı yetersiz olmadığı için oldu.
 
Yani ekran kartını taktıktan sonra Windows ekranına ulaşabiliyor musunuz? Yoksa ekran kartını çıkarıp mı Driver'ı kurdunuz?
 
Bana da güç kaynağı yetersiz geldi ondan kaynaklı büyük ihtimalle. Yinede başka bir PCI 3.0 girişi varsa oraya takıp deneyebilirsiniz yada temiz sistem kurma şansınız varsa temiz bir win10 kurup güncel sürücü indirmeyi deneyebilirsiniz aklıma gelenler bunlar.
 
O kartta 9 pin güç var değil mi? 350W ların 6 pinlere bile zoraki yettiğini söylemek lazım. Üretici 500W önermiş durumda. Normal bir durum Zira. Sürücü kurabildiysen görüntü alabilmişsin. Lakin sürücü kurunca tüm devreleri çalışan kartın iyi beslenmesi gerekir. Isınması normal devrelere akım gidiyor.
Sitesinde win 8 görünmüyor! Auto Detect install ile dene bakalım. Sanırım 8 desteklenmiyor.
 
Sanırım güç kaynağı yetmedi, doğru tahmin arkadaşlar. Bu perşembe sistemi toplayacağım tam olarak. Corsair vs600 80 plus alacağım bakalım ne olacak.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı