Bilgisayar saat sorunu

  • Konuyu başlatan jackliverbird
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 6B
J

jackliverbird

Ziyaretçi
Bilgisayarım her açıldığında yanlış saat gösteriyor ve ayarlayıp düzeltmeme rağmen daha sonra kapatıp açınca yine yanlış ayara geliyor acaba sorun nedir?
 
Bende olmustu. En sonunda sinir olup bios pili aldım. Ama ondada aynı sorunu yapıyordu. Bios pilini takdığın yerdeki pile değen metalde herhangi bir şey varsa temizle biosa reset at ondan sonra ayarla saat tarihi ben öyle halletim ama senin bios pilide bitmiş olabilir.
 
Bence olmaması lazım. Yinede bilemiyorum. Sen benim dediklerimi dene belki olur değiştirmene gerek kalmaz. Ben şimdi eski bios pilini geri taktım onda kullanıyorum 4 aydır. Zaten pahalı bir şey değil uğraştığına değmez.
 
BIOS'u güncellemeyi dene. Anakartını ve sistemini yaz. BIOS pilinde sorun olsaydı tahminimce PC açılırken BIOS ayarlarını yapmanı isteyen bir hata çıkacaktır.
 
Pil yatağına nedense pil metal iletim noktalarına temas etmez. Bir yanına bastırıp yukarıdaki çentiğe temas etmesini sağlıyorum ben. Yoksa elektrik akımı olmuyor BIOS bilgileri saklayamıyor. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı