Bilgisayar Şalterini Kapatmak Zarar Verir mi?

Özgey

Centipat
Merhabalar, yeni sistem aldım ve bilmediğim bazı konular var. Her gece sistemin şalterini zarar gelmesin diye kapatıyorum. Aynı şekilde monitörün de tuşuna basıp kapatıyorum. Sizce bu zararlı mıdır yoksa olması gereken bu mu? Bir de sistemi günde 3 defa açıp kapatıyorum zarar verir miyim? 2 soruma da cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba. Yaptığınız daha garanti bir şey ve zarar gelmez. Yani kapatsanız da kapatmasanız da iki türlü de bir sorun olmaz ama sizin yaptığınız daha iyi. İsterseniz 5 defa açıp kapatın, bu sebepten de bir zarar gelmez.

Son düzenleme:
Sadece o anahtar zamanla yıpranabilir. Böyle yapacağınıza, anahtarlı bir 3'lü fiş alın. Bilgisasyarı kapattıktan sonra o fişi anahtardan kapatın.

Merhabalar, yeni sistem aldım ve bilmediğim bazı konular var. Her gece sistemin şalterini zarar gelmesin diye kapatıyorum. Aynı şekilde monitörün de tuşuna basıp kapatıyorum. Sizce bu zararlı mıdır yoksa olması gereken bu mu? Bir de sistemi günde 3 defa açıp kapatıyorum zarar verir miyim? 2 soruma da cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Bu biraz takıntı meselesi. Ben de aynı şeyi yapıyorum. Yapmadığımda huzursuz oluyorum. Kısaca bir zararı yok aksine olası kazaların önüne geçiyorsunuz.

Ne güç tuşunu kapatman, ne de sistemi durmadan kapatıp açman zarar vermez. ErP Ready özelliği açık olsa bile bilgisayar kapalıyken anakart bir miktar elektrik çeker. Güç kaynağını kapatmak en iyisi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı