Bilgisayar Silerken BİP Sesi Geldi

Ersan Ekici

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2018
Mesajlar
12
Bilgisayar açıkken kasanın altını sildim ve bir anda bip diye ses gelmeye başladı. 10-15 dk sürdü ve ekran dondu. Fareyi hareket falan ettirdim, gözükmüyordu ama fare çalışıyor denedim. Mecburen aç kapa yaptım bip sesi gitti. Açılırken 1 kere geldi ama ekrana markanın adı geldi ve no signal deyip ekran siyah oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD kablolarını kontrol edin. Bilgisayar açıkken hiçbir şekilde müdahalede bulunmayın, zira HDD gibi hassas parçalar zarar görebilir. Daha bilgili insanlardan daha detaylı bilgi edinirsiniz.
 
Neden ikinci bir konu açmaya gerek duydunuz bilmiyorum ama sürekli bip sesi güç kaynağı arızasını belirtir. Bip sesi kesintisiz geliyor ise güç kaynağı arızası demektir. Ses kısa kısa bipler şeklinde geliyor ise anakart arızası demektir. Parçaları (Özellikle de RAM'leri) tam oturtmadığınızda yani anakart onları algılamadığında kesikli bip sesi gelebilir. Kapatıp açtığınızda tek bip geldiğini söylemişsiniz. Tek bip kısa süreli bir bip sesinden ibaret ise sistemin doğru çalıştığını gösterir. Uzun bir bip sesiyse bellek tazelenmesinde hata olduğunu gösterir ki bu da RAM ile alakalı. RAM'leri çıkarıp temizleyin, slotu da temizleyip yerlerine doğru ve tam oturduklarına emin olun. Monitöre giden kabloyu kasa ve monitör üzerinden kontrol edin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00