Bilgisayar Sıvı Teması Sonrası Açılmıyor

Mert Burkaz

Centipat
Merhabalar.
Bilgisayarıma çok az çay döküldü başta içine gitmediğini düşünerek peçeteyle dışardaki sıvıyı temizledim ve ben onu temizlerken bilgisayarın önce fanı durdu daha sonra kendini kapattı ben de kısa devre olduğunu düşünüp tüm güç kaynaklarıyla bağlantısını kestim ve aradan 4 saat sonra kurduğunu düşünerek güç kaynağını bağladım. Güç ışığı yanıyor ama açma tuşuna basınca açılmıyor. Şu anda içini açıp baktım herhangi bir ıslaklık yok. Ne yapabilirim?

Bilgisayara çay döküldükten sonra hemen açtıysanız yapacak bir şey garantiye göndermekten baska.
döküldüğünde zaten açıktı
Açma tuşuna basılı tutmayı olmaz ise arka arkaya 15-20 kez tuşa basmayı dener misin?
görünürde sıvı yok gibi ama yine de kısa devreyi sürdürebilecek olan bir etken olması ihtimaline karşo yarına kadar bilgisayar açık bir şekilde beklese ve sonra denesem daha mantıklı olur mu

Döküldüğünde zaten açıktı.

Görünürde sıvı yok gibi ama yine de kısa devreyi sürdürebilecek olan bir etken olması ihtimaline karşo yarına kadar bilgisayar açık bir şekilde beklese ve sonra denesem daha mantıklı olur mu?

Eğer kısa dere yapacağı bir pozisyon olmuşsa zaten kısa devre yapmıştır. Ancak tabii ki garantiye al.

Döküldüğünde zaten açıktı.

Görünürde sıvı yok gibi ama yine de kısa devreyi sürdürebilecek olan bir etken olması ihtimaline karşo yarına kadar bilgisayar açık bir şekilde beklese ve sonra denesem daha mantıklı olur mu?

Bilgisayara sıvı temas ettiği anda direk kapatsaydınız ve temizleyip ve kurutup 48 saat bekleseydiniz bir umut belki sorunsuz bir sekilde açılırdı.

Eğer kısa dere yapacağı bir pozisyon olmuşsa zaten kısa devre yapmıştır. Ancak tabii ki garantiye al.
tamamdır o zaman bekleyelim yarına kadar
Bilgisayara sıvı temas ettiği anda direk kapatsaydınız ve temizleyip ve kurutup 48 saat bekleseydiniz bir umut belki sorunsuz bir sekilde açılırdı.
hala olamaz mı çünkü kontrollü şekilde kapandı bilgisayar bir anda kapanmadı

döküldüğünde zaten açıktı

görünürde sıvı yok gibi ama yine de kısa devreyi sürdürebilecek olan bir etken olması ihtimaline karşo yarına kadar bilgisayar açık bir şekilde beklese ve sonra denesem daha mantıklı olur mu
Deneyiminiz ve imkanınız varsa. Bilgisayarın anakartını söküp varsa izopropil alkol veya selülozik tiner ve orta sertlikte bir fırça ile çok sert olmayacak şekilde iyice temizleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı