Bilgisayar sürekli bip sesi veriyor

memoelchavo

Decapat
Daha fazla  
3 aydir evde yoktum, bilgisayar 3 aydir calistirilmiyordu. Gitmeden öncede cok isinma problemleri oluyordu. Dün gece bilgisayari açtım, 1 saat yaklaşık oynadim. Sonra kapattim, kendiliginden bir daha acildi. Bip sesi geldi; umursamadim, kapattim. Sabah oldu kalktim, sürekli tekrar eden bir bip sesi var. Ne yapabilirim? Toz tutmuş olabilir diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yuvasına tam oturmayan bir parça var ram olabilir ssd olabilir gibi gibi. Aynı şekilde belirttiğiniz gibi uzun süreli tozlanma kaynaklı yuvaların arası tozlanmıştır. Bu bip lerin en kısa açıklaması bu pc yi aç güzelce temizle parçaları çıkar off puff yap üfle geçer :)

Yuvasına tam oturmayan bir parça var RAM olabilir SSD olabilir gibi gibi. Aynı şekilde belirttiğiniz gibi uzun süreli tozlanma kaynaklı yuvaların arası tozlanmıştır. Bu biplerin en kısa açıklaması bu PC'yi aç güzelce temizle parçaları çıkar off puff yap üfle geçer :)

Fanlari RAM'leri cikardim birkaç bilmedigim kabloyuda çıkarıp düzelttim sonuç ayni.

Fanlari RAM'leri cikardim birkaç bilmedigim kabloyuda çıkarıp düzelttim sonuç ayni.
o zaman arıza var hocam geçmiş olsun

1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
4 Kısa bip = Timer hatası
5 Kısa bip = İşlemci hatası
6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
7 Kısa bip = İşlemci hatası
8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
9 Kısa bip = Bios Rom hatası
10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler