Bilgisayar sürekli donuyor

Maalesef öyle ülkemizde. Bilgisayar zorlanınca değil de normal zamanlarda donuyor anladığım kadarıyla yanlış mıyım?

Kur dene tabii ki.
Haklısınız Hocam İzmir'de oturuyorum ve ger hafta yada 3 gün de 1 sürekli elektrik gidiyor aşırı kötü bir durum yani sorunu bulup yeni parça almam da uzun sürecek

Konuyla ilgili net cevap veremiyorum. PSU olabilir, ekran kartı olabilir, anakart olabilir, HDD olabilir. RAM ve CPU pek arızalanmaz. Ama belli de olmaz. Olasılığı düşük diyelim.

Maalesef öyle ülkemizde. Bilgisayar zorlanınca değil de normal zamanlarda donuyor anladığım kadarıyla yanlış mıyım?

Kur dene tabii ki.
yaz başından beri sistemi aldıktan sonra yaklaşık 20 30 kere elektrik kesintisi oldu sanırım yani tahminim psu disk yada ram bellek filandir

Konuyla ilgili net cevap veremiyorum. PSU olabilir, ekran kartı olabilir, anakart olabilir, HDD olabilir. RAM ve CPU pek arızalanmaz. Ama belli de olmaz. Olasılığı düşük diyelim.
Şimdilik Takılı Ssd ve Hdd çıkarayım ama diğer ssd eski bilgisayardaki dosyalar filan var içinde direk o ssd takıp direk usb flash bellek ilr format atsam sorun olur mu ssd sıfırlamama gerek var mi

Bu yazdıklarımı bir dener misin? Öncelikle BIOS pilini çıkarıp tak kontrol et. BIOS'ta overclock vs varsa kapat. Sonra diğer hard diski format atmadan tak bir dene. Baktın olmuyor format at. Ekran kartı driverını yükleme Windows Update'den bulsun. İşlemci sıcaklığına bak.

Sık sık donma ve çökmelerde HDD ömrünün bittiği anlamına geliyor değil mi?

Sen hard disk olduğunu düşünüyorsun ama ben niyeyse anakart diye düşünüyorum.

Çıkmam lazım. Sen bunları bir dene tekrar yaz. Ben bakarım tekrar.

Bu yazdıklarımı bir dener misin? Öncelikle BIOS pilini çıkarıp tak kontrol et. BIOS'ta overclock vs varsa kapat. Sonra diğer hard diski format atmadan tak bir dene. Baktın olmuyor format at. Ekran kartı driverını yükleme Windows Update'den bulsun. İşlemci sıcaklığına bak.

Sen hard disk olduğunu düşünüyorsun ama ben niyeyse anakart diye düşünüyorum.

Çıkmam lazım. Sen bunları bir dene tekrar yaz. Ben bakarım tekrar.
Hocam suanki diskleri çıkarıp eski ssd taktım içinde Windows kurulu usb taktım f11 ile USB belleğimi seçtim ondan sonra MSI yazısı geldi bi durdu öylece

Dosya Ekleri

• d304d9de-46fc-493e-bb65-70bb24091cce.jpg
    d304d9de-46fc-493e-bb65-70bb24091cce.jpg
    74,7 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı