Bilgisayar sürekli kendini kapatıyor

whycat

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
* Intel(R) Iris(R) Graphics 540
Merhaba. ASRock N68C-S UCC anakartım var AMD Phenom II X6 1055t işlemci GTX 1050 de ekran kartım var önceden sistemde AMD Radeon HD 7570 ekran kartıyla 300W PSU vardı o zamanda psu yetmiyor sistem kapanıyor ve açıkken görüntü gidip geliyordu sürekli ekran kartıyla PSU'yu yükselttim 500W PSU var aslında teknik olarak sisteme yetmesi gerekiyor. Ama sistem ya şifre ekranında ya oyunlarda ya da masaüstünde sürekli güç kapatıyor. Sebebini bir türlü anlayamadım. BIOS'tan ne yaparsam yapayım ayarları fabrika ayarlarına döndürünce sistem şifre ekranında gidiyor. Voltajı 1.350v yapınca işlemcinin o zaman açılıyor. Ama o zamanda oyunlarda vesaire gidiyor. PSU mu yetmiyor yoksa anakart mı sıkıntılı bir türlü anlamadım.

1743687938089.png

1743687956767.png

Isı değerleride gayet normal görünüyor:

1743687996666.png

Mcp maksimum 63 derece oluyor önceden 83 dereceye çıkıyordu sistem belki bu yüzden kapanıyordur diye termal macun sürdüm ama yine aynı.

Son düzenleme:
Merhaba. ASRock N68C-S UCC anakartım var AMD Phenom II X6 1055t işlemci GTX 1050 de ekran kartım var önceden sistemde AMD Radeon HD 7570 ekran kartıyla 300W PSU vardı ekran kartıyla PSU'yu yükselttim 500W PSU var aslında teknik olarak sisteme yetmesi gerekiyor. Ama sistem ya şifre ekranında ya oyunlarda ya da masaüstünde sürekli güç kapatıyor. Sebebini bir türlü anlayamadım. BIOS'tan ne yaparsam yapayım ayarları fabrika ayarlarına döndürünce sistem şifre ekranında gidiyor. Voltajı 1.350v yapınca işlemcinin o zaman açılıyor. Ama o zamanda oyunlarda vesaire gidiyor. PSU mu yetmiyor yoksa anakart mı sıkıntılı bir türlü anlamadım.

Eki Görüntüle 2460752

Eki Görüntüle 2460753

Eki Görüntüle 2460757

Mcp maksimum 63 derece oluyor önceden 83 dereceye çıkıyordu sistem belki bu yüzden kapanıyordur diye termal macun sürdüm ama yine aynı.
Bana psu gibi geldi ama anlayan arkadaşlar varsa daha iyi olur

Merhaba. ASRock N68C-S UCC anakartım var AMD Phenom II X6 1055t işlemci GTX 1050 de ekran kartım var önceden sistemde AMD Radeon HD 7570 ekran kartıyla 300W PSU vardı o zamanda psu yetmiyor sistem kapanıyor ve açıkken görüntü gidip geliyordu sürekli ekran kartıyla PSU'yu yükselttim 500W PSU var aslında teknik olarak sisteme yetmesi gerekiyor. Ama sistem ya şifre ekranında ya oyunlarda ya da masaüstünde sürekli güç kapatıyor. Sebebini bir türlü anlayamadım. BIOS'tan ne yaparsam yapayım ayarları fabrika ayarlarına döndürünce sistem şifre ekranında gidiyor. Voltajı 1.350v yapınca işlemcinin o zaman açılıyor. Ama o zamanda oyunlarda vesaire gidiyor. PSU mu yetmiyor yoksa anakart mı sıkıntılı bir türlü anlamadım.

Eki Görüntüle 2460752

Eki Görüntüle 2460753

Eki Görüntüle 2460757

Bios pili ile akalı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı