Bilgisayar takılıyor

• Konuyu başlatan n4s4h
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 1.626

n4s4h

Centipat
Oyun içinde yüksek ayarlar, orta ayarlar, yüksek ayarlarda hiç kasmadan oynayabiliyorum ama sorun oyun takılıyor yani kasmıyor ama takılıyor drop yiyorum. Bazen masaüstünde de oluyor sizce hard diskimi yenilemeli miyim? Eski bir harddisk ve yenilersem düzelir mi? (Dediğim gibi FPS'im yüksek ama sürekli drop yiyorum)

Darboğaz hesaplamasında belli oranda darboğaz var. Ama o siteye bazı insanlar güvenmiyor. Siz HDD'nin sağlığını kontrol edin eğer termal macun bakımları yapmadıysanız yapın yok darboğaz yapılabilecek bir şey yok maalesef.

Not: SSD almakta fayda var.

HDD için hız testi yapar mısınız? Bir de sağlık durumuna bakar mısınız? İşlemci içinde sıcaklık değerlerini gönderir misiniz? O zaman kesin olarak bir şey söyleyebiliriz. Eğer 60 FPS sabit oynarsan donmalar bir tık azalır.

En basit örnek ETS 2 60FPS oynuyorum sabitliyor ve bir anda oyun donuyor yani 0 FPS'e düşüyor tepki vermiyor 1-2 saniyeliğine herhangi bir etkileşimde oluyor bu yani kamera açısı değiştirme, etrafa bakma vs.

CrystalDiskMark yazılımı ile HDD'yi test edin. Sonuçları paylaşın.

Ek olarak anti virüs ile sistemi tarat. Virüs varsa temizle.

CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve sfc /scannow komutunu gir. %100 olmasını bekleyin.

Sağlık çok düşük bu yüzden olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı