Arkadaşım için soruyorum. Artık yeni bir bilgisayar almak istiyor. Ailesinin gerçekten çok iyi bir durumu var. Ama şöyle diyorlarmış: "Evde zaten var neden yenisini alalım?". Desteklerinizi bekliyorum
Şımarıklığa gerek yok. Arkadaşının elindeki gibi bir bilgisayara muhtaç olan bir sürü insan var. Yenisini alacaksa eskisini bozmasın, belki başka birinin işine yarar.
Gerçekten bu etik bir şey mi? Ailesinin durumu iyi diyince size göre iyi belki babasının maaşı yüksek olabilir ama borçları vardır ödenmesi gereken şeyler vardır. Neden babasının gerçekten rahatlıkla bilgisayar alabilse neden almasın?
Gerçekten bu etik bir şey mi? Ailesinin durumu iyi diyince size göre iyi belki babasının maaşı yüksek olabilir ama borçları vardır ödenmesi gereken şeyler vardır. Neden babasının gerçekten rahatlıkla bilgisayar alabilse neden almasın?
Ben de emin değilim. 10-15 kere sordum "Ailenin durumu gerçekten çok iyi mi?" diye. Her seferinde "Evet. Öyle." dedi. Tabii inandım ben de. İnanmasam daha mı iyi olurdu acaba?