Bilgisayar Toplama Konularındaki Aynı Tip Sorular

AuronJin65

Hectopat
Forumda her 5 dakikada bir konu açılıyor neredeyse ve konuların çoğu bilgisayar toplamaya yönelik. Soruların "geneli" ise şu şekilde : 4500 TL Sistem Toplama - 3500 TL Sistem Toplama - 4000 TL Sistem toplama - 5000 TL Sistem Toplama
Bu sorular artık can sıkmaya başladı. Eskiden ben de her insana yardımcı olmaya çalışırdım bu konularda ama artık içimden gelmiyor çünkü aynı sistemleri toplamaktan ben sıkıldım onlar aynı sistemi görmekten sıkılmadı. Hani bir de bu konularda farklı olan 3 şey var biri AMD veya Intel olması diğeri bileşenlerin markaları diğeri ise toplanılan siteler. O kadar konu açıldı ki tüm kombinasyonların olduğunu düşünüyorum. Adam orada 4500 TL'lik sistemi görmesine rağmen yeni konu açıyor ve diyor ki 4500 TL'ye ne alabilirim. Aynı şey atılıyor adama, adam da teşekkür ediyor. Kimsenin konu açmasına karışmıyorum tabii ki de istediğiniz kadar konu açabilirsiniz ama artık kabak tadı verdiğini düşünüyorum bu konuların. Vakit ayırdığınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar bence üşengeç, başlık açmadan önce araştırmıyorlar, veya uzun bir postsa okumaya üşeniyorlar, forum dışındada bakmadan araştırmadan başlık açıyorlar ve sonuç olarak bahsettiğin durum ortaya çıkıyor. Herkes herşeyi bilmek zorunda değil ama en azından araştırmalı.

Hani bundan iki yıl önce belki haklısınız bu dediğinize katılabilirdim ama şu anki dolar kuru yüzünden herşey o kadar karmakarışık bir hal aldı ki insanlar haliyle sorma gereği duyuyorlar. Ama sizin de dediğiniz gibi önce bir kendileri araştırıp aklında takılan soruları sorsalar daha güzel olur. 😊😊

Hani bundan iki yıl önce belki haklısınız bu dediğinize katılabilirdim ama şu anki dolar kuru yüzünden herşey o kadar karmakarışık bir hal aldı ki insanlar haliyle sorma gereği duyuyorlar. Ama sizin de dediğiniz gibi önce bir kendileri araştırıp aklında takılan soruları sorsalar daha güzel olur. 😊😊
Dolar kurunda elbette her 10 15 günde bir değişiklik oluyor neredeyse, ama benim demek istediğim aynı gün içerisinde açılan onlarca aynı konu. :( Onun dışında söylediklerinize katılıyorum. :like:

Ben neredeyse burdaki bütün sistem toplama konularını okudum. Tavsiyelere tek tek baktım fakat yine de gidip 4000TL'ye sistem toplama adında bir konu açtım. Çünkü bazı cevapları bulamadım. İnanıyorum ki diğer insanlar da bu yüzden açıyorlar. Benim özel sorunum eski bir monitöre ve HDD'ye sahip olmam ve bazı yerlerden kısıp diğerlerine odaklanmam. Başkasının başka bir isteği olabilir ve durmadan başka markalara, modellere yöneliyorum. Böyle birşey bir insanı nasıl rahatsız edebilir anlamıyorum. Bunu mu dert edindiniz yani? Zararı ne anlamadım.

Ben neredeyse burdaki bütün sistem toplama konularını okudum. Tavsiyelere tek tek baktım fakat yine de gidip 4000TL'ye sistem toplama adında bir konu açtım. Çünkü bazı cevapları bulamadım. İnanıyorum ki diğer insanlar da bu yüzden açıyorlar. Benim özel sorunum eski bir monitöre ve HDD'ye sahip olmam ve bazı yerlerden kısıp diğerlerine odaklanmam. Başkasının başka bir isteği olabilir ve durmadan başka markalara, modellere yöneliyorum. Böyle birşey bir insanı nasıl rahatsız edebilir anlamıyorum. Bunu mu dert edindiniz yani? Zararı ne anlamadım.
Özel sorunlardan bahsettiğimi sanmıyorum, sadece aynı tip sorular üzerinden konuştum. Dert edilecek bir şey yok sadece forumun aynı soruların tekrar tekrar sorulup kirletilmesine karşı olduğumu belirttim. Ayrıca evet bu konu beni rahatsız ediyor. Teşekkürler.

Yeni gelen kullanıcılar araştırma yapmadan konu açıyorlar. Bu konuda haklısın.
Ama senin önceden adama topladığın 3500 ₺ sistem, 2-3 gün sonra Dolar kuru yüzünden 4000 ₺ civarına çıkabiliyor. Ya da o önerdiğin sitede stok bulunmayabiliyor.

Abi sana sipariş ettiğim bir sistemi soracağım bu topladığım sistem nasıl sence?

GIGABYTE B450M-DS3H AM4 B450 DDR4 M2 mATX AMD Anakart

HADRON HD412/10 POWER SUPPLY 500W KUTULU

Ryzen 3 3200G 3.6 GHz AM4 soket 6MB önbellek 65W 12nm işlemci YD3200C5FHBOX 10186219.

HyperX Fury 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 Hx432c16fb3/8 HX432C16FB3/8.

WD Blue 3, 5 SATA III 6Gb/s 7200 RPM 1 TB HDD.

Abi ekran kartı almadım.

Bu sistem oyun için haberin olsun.

İlerleyen zamanla bir ekran kartı alırım.
DS3H anakarta şu an için hiç gerek yoktu. S2H bile yeterliydi. Onun parasından kısıp kaliteli bir PSU almak var iken neden anakarta 650 TL para verdiniz ki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı