Bilgisayar toplamadan önce bilinmesi gerekenler

Nestie

Kilopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Herkese merhaba arkadaslar. Bir hafta sonra ilk defa kendi bilgisayarimi toplayip montajini da kendim yapacagim. Bilgisayar muhendisligi okuyorum fakat daha once montaj yapmadim. Yaklasik 100 tane montaj videosu izledim zaten gerek Turkce gerek İngilizce. Ben yine de konu acmak istedim. Bilgisayarin parcalarina zarar vermekten korkuyorum. Bu kardesinize bilgisayar toplarken dikkat etmesi gerektigi seyleri soylerseniz cok mutlu olurum. Hem baska insanlar da yararlanir. İyi forumlar.

Anakart'in manual'i yeterli oluyor genelde. Statik elektrige de dikkat et. Termal macunu nasil surecegin konusunda depresyona girmene gerek yok. Cok abartiliyor o konu bana gore.

Anakart'in manual'i yeterli oluyor genelde. Statik elektrige de dikkat et. Termal macunu nasil surecegin konusunda depresyona girmene gerek yok. Cok abartiliyor o konu bana gore.

Laptoplarla çok aşırı uğraştım zamanında. Fan temizliği, fan değişimi, işlemci ve ekran kartına termal pasta sürümü gibi. Termal pasta sürmesini biliyorum ki zaten bildiğim kadarıyla AMD nin stock soğutucusunda termal macun sürülü olarak geliyor. Benim korktuğum parçalara zarar vermek.

Laptoplarla çok aşırı uğraştım zamanında. Fan temizliği, fan değişimi, işlemci ve ekran kartına termal pasta sürümü gibi. Termal pasta sürmesini biliyorum ki zaten bildiğim kadarıyla AMD nin stock soğutucusunda termal macun sürülü olarak geliyor. Benim korktuğum parçalara zarar vermek.

O halde anakartin icinden gelen kitapcik cok guzel acikliyor, dikkat etmen gereken yerler neler, neyi nasil yapmalisin vs gibi. Ben birden fazla sistem toplamis biri olarak, bir tarafta kasa, diger tarafta anakartin manuel'i olmadan hayatta is yapmam. Acele etmeden, her seyi dogru yaptigindan emin olarak yaparsin, sorun cikmaz : )

O halde anakartin icinden gelen kitapcik cok guzel acikliyor, dikkat etmen gereken yerler neler, neyi nasil yapmalisin vs gibi. Ben birden fazla sistem toplamis biri olarak, bir tarafta kasa, diger tarafta anakartin manuel'i olmadan hayatta is yapmam. Acele etmeden, her seyi dogru yaptigindan emin olarak yaparsin, sorun cikmaz : )

Çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı