Bilgisayar toplamaya hangi parçadan başlanmalı?

Chuck Norris

Hectopat
Daha fazla  
Bu soruyu 1000. kez soruyor olabilirim ama hala aradığım cevabı alamadım. Eylül-Ekim-Kasım ayına kadar 5.5-6k para birikiyor. Elimde 1600X işlemci var satıp üstüne 300-500 koyup 3300X almayı düşünüyorum ama şu noktada takıldım. Dediğim gibi işlemci-PSU-anakart-kasa-SSD ve RAM'den mi başlayayım? Yani yazın bunları alıp ekran kartını bekleyeyim mi yoksa ekran kartını alıp 2023 kış aylarına doğru mu diğer parçaları alayım?

Kafanda ürünleri seçtiysen bence indirimleri kovala hocam fiyatı düşenleri alırsın. Ben ilk anakartı almıştım daha sonra işlemciyi aldım.
Tamam hocam peki sizce ekran kartını en son mu almalıyım?

Fiyatlar düşmeye başladı biraz bekleyip izlesen piyasayı çok daha yararlı olur diye düşünüyorum.

Ben de son zamanlarda araştırma yapıyordum 6500 XT alma konusunda. Eğer ucuza getirmeye çalışırsam 10100F işlemci fakat PCI 3.0 olacağı için sistem ekran kartından tam verim alamayacaktım. Bu yüzden 11. nesil Intel'e bakmaya karar verdim. E haliyle o Intel'e göre anakart da bakabiliyorum sonradan araştırsam bile. Tabii anakartın da PCI 4.0 özelliğine sahip olması gerekiyor. Bu tarz düşüncelerden dolayı aslında toplayacağın sisteme göre sıralama değişir. Benim için ekran kartından sonra işlemci ön plandaydı. Ama PCI konusu çok önemli değilse arkadaşların da dediği gibi anakarttan toplanmaya başlanabilir dediğim gibi tamamen seçeceğin parçalara ve bütçene bağlı olarak sıralama değişir bana göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı