Bilgisayar topraklama hattı olmayan prizden dolayı kapanır mı?

yusuufyus

Decapat
Daha fazla  
Benim laptopum topraklama olmayan prizde çalıştırınca elektrik gidermiş gibi kapanıyor. 3-4 gün topraklamalı prizde denedim kapanmadı. Sizce topraklama ile alakası var mıdır? Laptopu bataryasız kullanıyorum. Yapılabilecek çoğu şeyi yaptım bir sonuç alamadım. (Bilgisayarımın Power tuşunun yanına bastırınca uyku moduna alıyor ve bazen ekran sallanınca uyku moduna alıyor.) Bu eskiden çok oluyordu bilgisayarın içini açıp menteşesini gevşettim o sorun düzeldi. Çözüm önerileriniz nedir? Evde kendim güç bölgesini değiştirebilir miyim?

Prize herhangi bir fiş takınca kıvılcım çıkıyor gözle görünür büyüklükte bu hep olmuyor belli bir süre geçtikten sonra oluyor sarj kablomun ucu prize taktığım yerde hafif siyah yanıklar ve küçük girintiler oluşmuş durumda..

Son düzenleme:
Benim laptopum topraklama olmayan prizde çalıştırınca elektrik gidermiş gibi kapanıyor. 3-4 gün topraklamalı prizde denedim kapanmadı. Sizce topraklama ile alakası var mıdır? Laptopu bataryasız kullanıyorum. Yapılabilecek çoğu şeyi yaptım bir sonuç alamadım. (Bilgisayarımın Power tuşunun yanına bastırınca uyku moduna alıyor ve bazen ekran sallanınca uyku moduna alıyor.) Bu eskiden çok oluyordu bilgisayarın içini açıp menteşesini gevşettim o sorun düzeldi. Çözüm önerileriniz nedir? Evde kendim güç bölgesini değiştirebilir miyim?

Prize herhangi bir fiş takınca kıvılcım çıkıyor gözle görünür büyüklükte bu hep olmuyor belli bir süre geçtikten sonra oluyor sarj kablomun ucu prize taktığım yerde hafif siyah yanıklar ve küçük çıkıntılar oluşmuş durumda..
Kendin değiştiremezsin elektrikçi değilsen, gereksiz can kaybı yaratmamak adına dokunma. Elektrikçi çağırırsınız, hattı kontrol eder, gerekirse kablolama yapıp yapamayacağını söyler.

Batarya yok, 2018 öncesi dizüstüyse, dalgalanma zarar verebilir. Zarar girmemek için şu an sistem kendini kapatıyor - bir gün gelir elektrik dalgalanmasını karşılayamaz.

Kendin değiştiremezsin elektrikçi değilsen, gereksiz can kaybı yaratmamak adına dokunma. Elektrikçi çağırırsınız, hattı kontrol eder, gerekirse kablolama yapıp yapamayacağını söyler.

Batarya yok, 2018 öncesi dizüstüyse, dalgalanma zarar verebilir. Zarar girmemek için şu an sistem kendini kapatıyor - bir gün gelir elektrik dalgalanmasını karşılayamaz.
Değiştirmek istediğim yer bilgisayarın güç aldığı kısım orada sıkıntı var sanırsam sallanınca ekran bazen oralara basınca etrafına kapanıyor

Değiştirmek istediğim yer bilgisayarın güç aldığı kısım orada sıkıntı var sanırsam sallanınca ekran bazen oralara basınca etrafına kapanıyor
Dizüstüne adaptörün bağlandığı taraflar mı? Açıp kapatırken kablolar oynamış olabilir, dikkat et.

Evet orası, büyük ihtimal orası arızalanmış bu dediğiniz dalgalanmalardan. Hocam açmadan öncede böyleydi orayı baya dikkatli taktım.
O zaman elektrikçi çağırıp standart kullandığın prizi kontrol ettir, kablo çekilebiliyorsa çektir. Onun dışında çözümümüz yok gibi şu durumda.

Elektrikçilere sorunca topraklama ile alakası yok dediler priz sıkışık değildir prizi falan değiştirdik düzgün işini yapan kalmamış..

O zaman elektrikçi çağırıp standart kullandığın prizi kontrol ettir, kablo çekilebiliyorsa çektir. Onun dışında çözümümüz yok gibi şu durumda.
Binada hat var ama prizlere çekilmemiş teşekkür ederim

Benim masaüstünde de aynı sorun vardı genelde fırtınalı havada kapanıyordu. Topraklama olarak nötr den şontleme yaptım ama hala aynıydı. Power tuşunu söktüm ve reset tuşu ile değiştirdim. Power tuşunu boşta bıraktım. Sorun çözüldü.

Benim masaüstünde de aynı sorun vardı genelde fırtınalı havada kapanıyordu. Topraklama olarak nötrden şontleme yaptım ama hala aynıydı. Power tuşunu söktüm ve reset tuşu ile değiştirdim. Power tuşunu boşta bıraktım. Sorun çözüldü.

Bunu laptopa nasıl uygulayacağım onu düşünüyorum. Bozuk olduğunu düşündüğüm parçanın üstünde olan numarayı internette aratınca yedek parçaları çıkıyor, Lenovo'nun kendi sitesinde bilgisayarımı aratınca yedek parça listesi var oradan bakarak alıp takmayı deneyeceğim önce topraklama işini deneyeceğim olmazssa böyle yapacağım artık.

Prizime toprak hattı çektik 2 gündür kapanma olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı