Bilgisayar üzerinden meslek önerisi

Deutschbenutzer

Yoctopat
Merhaba, Almanya'da yasiyorum ve günde ortalama 4-5 saat bos vaktim oluyor Cumartesi ve Pazar calismiyorum. Bos zamanlarimda bilgisayar üzerinden bir şeyler ögrenmek ve bu ögrenimle ileride gelir elde etmek istiyorum. Amacim bir 5-10 sene sonra evden az da olsa para kazanmak. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Simdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce seviyeniz nedir? B2 ve üstü ingilizceniz varsa en mantıklısı yavaş yazılım dillerini öğrenmektir. :)

Mobil oyun geliştirme en mantıklısı bana göre pasif gelir konusunda. Diğer taraftan back end mi, front end mi çalışmak istediğinize karar vermeniz gerek. (Farklı dil gereksinimleri gerekiyor.)

YouTube üzerinden teknoloji kanalı açabilirsin. Düzenli bilgilendirme videoları atarak 2-3 yıla kalmaz 1.000 aboneyi geçersin. Aylık 30-50 TL gibi bir getirisi vardı. Reklam koymana bağlı. Her videoya 5 reklam koyarsan ortalama 150-200 TL alırsın. Ama uğraşamam diyorsan, tasarım yapıp satabilirsin.

İngilizce seviyeniz nedir? B2 ve üstü ingilizceniz varsa en mantıklısı yavaş yazılım dillerini öğrenmektir. :)

Mobil oyun geliştirme en mantıklısı bana göre pasif gelir konusunda. Diğer taraftan back end mi, front end mi çalışmak istediğinize karar vermeniz gerek. (Farklı dil gereksinimleri gerekiyor.)
ingilizcem malesef yok Almanyaya geleli 5 sene oldu ben ilerisi icin birseyler ögrenmek istiyorum eger isime yariyacaksa ingilizce ögrenmem basit olur(Almancadan dolayi).
Cevabiniz icin tesekkürler.

O halde önce İngilizce öğrenin. Seviye olarak B2 ve üstü yeterlidir. (C1 veya C2 olursa çok iyi olur.)

Ondan sonra hangi dillere ilgi duyduğunuza kadar verin. Front end developer olarak çalışmak için temel olarak HTML, CSS ve JavaScript yeterli. Yanında öğreneceğiniz diğer teknolojilerle sağlam para kazanabilirsiniz. 5 yıl çok iyi yatırım olur bu dediklerim için.

YouTube üzerinden teknoloji kanalı açabilirsin. Düzenli bilgilendirme videoları atarak 2-3 yıla kalmaz 1.000 aboneyi geçersin. Aylık 30-50 TL gibi bir getirisi vardı. Reklam koymana bağlı. Her videoya 5 reklam koyarsan ortalama 150-200 TL alırsın. Ama uğraşamam diyorsan, tasarım yapıp satabilirsin.
Youtube düsünmüstüm bi ara ama dogru bilgiyi verenler fazla kazanmiyor malesef,
Adobe uygulamalarını sağlamca öğrenerek buradan ürettiğiniz içerikleri gelir için kullanabilirsiniz.

Dipnot: Uygulamaları maalesef ücretli.
ücret sorun degil hangi uygulamayi önerirsiniz.
O halde önce İngilizce öğrenin. Seviye olarak B2 ve üstü yeterlidir. (C1 veya C2 olursa çok iyi olur.)

Ondan sonra hangi dillere ilgi duyduğunuza kadar verin. Front end developer olarak çalışmak için temel olarak HTML, CSS ve JavaScript yeterli. Yanında öğreneceğiniz diğer teknolojilerle sağlam para kazanabilirsiniz. 5 yıl çok iyi yatırım olur bu dediklerim için.
tesekkür ederim aklimda vardi sadece yapabilirmiyim diye düsünüyordum.

Photoshop (fotoğraf editi), Premiere Pro (video editi ve efektler ekleme), Audition CC (ses editi) gibi düzenleme uygulamalarından gelir elde edilebiliyor. Örneğin bu edit uygulamaları üzerinden Steam için vitrin üretip satan tonla insan var. Bunun için talebi olan ve ticaretinde sorun yaşamayacağınız kişiler bulmak lazım, gerisi zaten zor olmayacaktır kanımca.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı