Bilgisayar Uyku Modu ve Kapanmama Sorunu

Komut istemini yönetici olarak açıp, aşağıdaki komutu çalıştır ve oluşturulan raporu paylaş.

Kod:
powercfg.exe /energy

Raporda, bahsettiğin soruna yol açacak bir problem görünmüyor. Bilgisayarı aldığından beri bu sorun var mıydı? CMOS resetlemek belki çözüm olabilir ama deneyimsizsen dizüstü bilgisayarda bunu tavsiye etmem. İlave olarak memtest ile bellek testi yapabilirsin. Maalesef aklıma başka bir şey gelmiyor.

aldığımdan beri sıkıntı yoktu Windows 8. 1 biraz yavaşladığını düşünerekten hem de Windows 10' u beğendiğimden Windows 10' a geçtim temiz kurulum yapmadan, öncesinde de bios' u güncellemiştim.
CMOS resetlemeye bir bakayım, olacak gibi bir şey ise belki deneyebilirim. Pil sisteme gömülü olmasa aslında bir de bios sıfırlamayı denemek istiyordum da, şimdi laptop' u açıp riske girme konusunda biraz kararsız kaldım :)

@Sercan Baydar @cRea80 Ben sorunu çözdüm tam olarak nasıl çözdüğümü bilmiyorum ama yine format atmıştım, format attıktan sonra denedim hemde defalarca ve yine baştan başlıyordu uykudan sonra. Sonra bir baktım ses açma kapama tuşları çalışmıyor, araştırınca "ATKACPI driver and hotkey-related utilities" sürücüsünün kurulması gerektiğini öğrendim ve Asus'un support sayfasından sürücüyü indirip kurdum, Windows 8 bölümündeydi .Tuşlar çalışmaya başladı, böyle kullanırken ben zaten uykuyu komple iptal etmiştim sonra aklıma geldi acaba denesem çalışır mı? Deneyince çalıştığını fark ettim ve başka bir sürücüde kurmadım ondan sonra, eğer sizde de sorun çözülürse ne mutlu bana. İnşallah çözülür. Cevap vermeyi unutmayın olumlu yada olumsuz.
Sürücüyü kurduktan sonra klavye kısayollarını kullanınca böyle animasyonlar çıkıyor ekranda.
ASUS-454x460.jpg

Önceden öyle animasyon çıkmıyordu. Bende daha sonra o sürücüyü de yükledim, animasyonlar çıkmaya başladıktan sonra uyku modunun da düzeldiğini fark ettim, ama hala o mu düzellti bilmiyorum.

windows 10 dakini dene bir diyeceğim yine uyku sorunu olacak mı diye ama hazır düzelmişken de riske atma :))).

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı