Bilgisayar Ve Monitör Nasıl Taşınır?

Kasa monitör ve ekran kartı kutusunu saklamak lazım taşınma durumlarında içindeki köpükleriyle birlikte çok lazım oluyor gerçekten.

Ekran kartını söküp taşımanızı tavsiye etmem elinize statik enerjide bile bozulabilir eğer bu işleri bilmiyorsanız yapmayın.

Takmayı çıkartmayı bilimiyorum.

O zaman yapmanı tavsiye etmem ekran kartını çıkartırken bozabiliirsin ekran kartını eldivenle çıkartmak gerekir takarken ise ters takarken bozulabilir.

Ekran kartını söküp taşımanızı tavsiye etmem elinize statik enerjide bile bozulabilir eğer bu işleri bilmiyorsanız yapmayın.

O zaman yapmanı tavsiye etmem ekran kartını çıkartırken bozabiliirsin ekran kartını eldivenle çıkartmak gerekir takarken ise ters takarken bozulabilir.
Yanlış anlamayın ama, Statik elektrik için eldiven önereni ilk defa görüyorum

Kasaya dokunması yeterli. Metal bir parçaya dokunması yeterli.

Tamam niye yanlış anlıyım ama bende YouTube'dan Nejdat Delioğlu'ndan görmüştüm bir de başka kanalda da görmüştüm.
Aşağılama olarak algılama diye, sanal ortamdayız. Benim şakasına dediğim şeyi, sen ciddiye alırsın. Al başına bela :D

Onlar, bu işi profesyonel olarak yapıyor ve 0 risk. Sen evde halının üstünde gezergen statik elektrik yükleniyorsun, ama kasaya, kalorifer peteklerine dokunduğun zaman bir şey kalmıyor.

Ama dokunmazsan, dokunduğun bölgedeki tüm entegreleri yakasın. Hatta bu, bizzat benim bilgisayarımın klavyesini değiştirmeye çalışan bir arkadaşımın ihmali yüzünden başıma geldi. Klavye soketi, içindeki bağlantı kablosu ve plastik olan her şey eridi. Tüm soket yandı.

Aşağılama olarak algılama diye, sanal ortamdayız. Benim şakasına dediğim şeyi, sen ciddiye alırsın. Al başına bela :D.

Onlar, bu işi profesyonel olarak yapıyor ve 0 risk. Sen evde halının üstünde gezergen statik elektrik yükleniyorsun, ama kasaya, kalorifer peteklerine dokunduğun zaman bir şey kalmıyor.

Ama dokunmazsan, dokunduğun bölgedeki tüm entegreleri yakasın. Hatta bu, bizzat benim bilgisayarımın klavyesini değiştirmeye çalışan bir arkadaşımın ihmali yüzünden başıma geldi. Klavye soketi, içindeki bağlantı kablosu ve plastik olan her şey eridi. Tüm soket yandı.

Yanlış algılamadım merak etme benim izlediğim nejdat delioğlu Videosunda'da öyle yapıyor kalorifer peteğine elini dokukunduruyor ama hiç gerek yok böyle şeylere direk kasayı taşısa daha iyi.
Ekran kartın tak çıkar iyi değil.

Yanlış algılamadım merak etme benim izlediğim nejdat delioğlu Videosunda'da öyle yapıyor kalorifer peteğine elini dokukunduruyor ama hiç gerek yok böyle şeylere direk kasayı taşısa daha iyi.
Ekran kartın tak çıkar iyi değil.
Takıp çıkarmadan ya PCI slotunu kırarsa, o kadar büyük kartlar da var. Ya zarar verirse sokete :D

Ekran kartım msi rtx 2060s gaming x
Sökmeyi bilmiyorsan hiç elleme, yavaş yavaş taşı.

Taşımaktan kasıt odadan odaya ise :D Telaşa gerek yok. Ben elimdeki kasayı sallaya sallaya götürüyordum :D
Evler arası yada şehirler arası ise o zaman çıkartabileceğin, kolayca zarar görebilecek tüm parçaları çıkartman tavsiye edilir. Bir şekilde de öğren. İnternette bir ton bilgisayar toplama video var. Onları izle. Ekran kartı sökümü, takımın tam tersidir :)

Sökmeyi bilmiyorsan hiç elleme, yavaş yavaş taşı.

Taşımaktan kasıt odadan odaya ise :D Telaşa gerek yok. Ben elimdeki kasayı sallaya sallaya götürüyordum :D
Evler arası yada şehirler arası ise o zaman çıkartabileceğin, kolayca zarar görebilecek tüm parçaları çıkartman tavsiye edilir. Bir şekilde de öğren. İnternette bir ton bilgisayar toplama video var. Onları izle. Ekran kartı sökümü, takımın tam tersidir :)
20-25 Dakikalık yol var.

20-25 Dakikalık yol var.
Çok sallamayacağından eminsen kartı sökmeden götürebilirsin. Ama götürdüğün zaman görüntü gelmez ise burada konu açma :)

Yapılması gerekeni söylüyoruz. Mümkün olduğunca parçaları sök. Kartı söküp takmak 10 saniyelik iş bile değil :) Öğrenmek de zaman almıyor. Bir kiliti açıp kartı çekeceksin o da çıkacak :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı