Bilgisayar ve Steam tokeninin çalınması nedir?

Leo4

Femtopat
Bilgisayar tokeni ve Steam tokeni nedir acaba? Steam'daki galiba API key ama bilgisayardaki nedir? Bilgisayarın tokeni tam olarak ne oluyor ve bu virüs nasıl bulaşıyor, bu token dedikleri değişen bir şey mi? Antivirüs programları bunları engelleyebiliyor mu?

Bilgisayar tokeni ve Steam tokeni nedir acaba? Steam'daki galiba API key ama bilgisayardaki nedir? Bilgisayarın tokeni tam olarak ne oluyor ve bu virüs nasıl bulaşıyor, bu token dedikleri değişen bir şey mi? Antivirüs programları bunları engelleyebiliyor mu?
Tokenin çalındığında adam senin adına işlem yapabiliyor. Mesela Ngrok kurulumunda(Linux) bizden kullanıcı adı şifre değil de sadece token istiyor. Tokeni girince kullanıcı adı vb. yazıyor. Token genellikle sabittir. Çalınmasın istiyorsan bilgisayarına bilinmedik yerlerden program yükleme ve Steam hesabını her yere girme.

Otellerdeki oda kartı gibi düşün 305'te kalıyorsan 305'i açan kartla anahtarsız şifresiz direkt olarak kapı açılır sorgusuz sualsiz, eğer kartını çaldırırsan 305 numaralı odaya çalan kişi direkt olarak erişir.

Teşekkürler anladım. Peki bu olası durumda çözüm nedir? Sadece antivirüs taraması veya garanti çözüm için format mı?

Bu token sabit ise virüsten kurtulmak için bir donanımı değiştirmek lazım değil mi?(sorum saçma ise dalga geçmeyin lütfen bilmek için soruyorum)

Windows 11 kullanıyorum.

Token'i kaptırırsanız hesabı size gelen satıl alım mailleri ile kanıtlayıp geri alırsın bu durumlarda token değişiyor sanırım çünkü arkadaşlarımın hesapları çalındı geri aldıktan sonra bir daha çalınma gibi sorun olmadı. Virüs kaptıktan sonra yapılacak en güzel şey formattır üstüne yok.

Teşekkürler anladım. Peki bu olası durumda çözüm nedir? Sadece antivirüs taraması veya garanti çözüm için format mı?

Bu token sabit ise virüsten kurtulmak için bir donanımı değiştirmek lazım değil mi?(sorum saçma ise dalga geçmeyin lütfen bilmek için soruyorum)

Windows 11 kullanıyorum.
Bu token her hesap için sabit, başka hesap açarsan değişir. Bazı programlardan token değiştirilebiliyor da hangileri hatırlayamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı