Bilgisayar virüsü sadece Windows dosyalarına mı bulaşır?

Kerpeten _Ali

Decapat
Daha fazla  
Benim bilgisayara virüs bulaştı format atacağım bilgisayar markasının teknik desteğine sorduğumda world dosyası gibi dosyaları yedekleyebilirsin virüs sadece işletim sistemi dosyalarına bulaşır dedi. Sizce bu doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları nasıl düzelteceğim?
Ekran kartı ayarları ile ilgili videolara bakabilirsiniz markasını ve modelini yazarak. bkz. NVDIA ise masa üstüne sağ tıkladığınızda NVDIA denetim masası açılır ve oradan gerekli istediğiniz ayarları yapabilirsiniz. Kullandığınız markaya bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Hard Disk Low Level gibi programlarla diski fabrika ayarlarına dönderecek derecede derin temizlik yaptıktan sonra aynı şekilde temizlenmiş flash disk içerisine direkt Microsoft'un sitesinden indirilip orijinal key anahtarı ile kurulan bir sisteme sağlam diyebiliriz.
Low level format atilmazsa virus bir sonraki kurulumda tekrar ortaya mi cikiyor?

Low Level Format atilmazsa virus bir sonraki kurulumda tekrar ortaya mi cikiyor?

Diski fabrikaya ayarlarına döndürmek her zaman en sağlıklısı olur. Biçimlendirme yaptıktan sonra kurtarma programlarıyla geri bilgi kurtarabilirsin. Fakat bu tarz programlarla sıfırladığın disklerin geri dönüşü yoktur. Yani eğer geriye dönüp bilgi kurtarabiliyorsan ileriye dönük bilgi etkileyebilirsin gibi düşünebilirsiniz. Düşük ihtimalde olsa böyle bir ihtimal var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı