Çözüldü Bilgisayar Windows kurulumunda SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LEJY0N

Hectopat
Selam. Bilgisayarımda Ubuntu işletim sistemi yüklüydü. Ben kendim Windows silip kurulum yapmıştım. Bugün tekrardan karar değiştirip Windows yüklemek istedim. Linux'a ait dosyaları sildim, lakin kurulum ekranında sürücü bulunamıyor hatası gösterdi. Laptopta takılı olan SSD'yi tanımıyor. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Çözüm
@363652 @222744
Sorunum çözüldü çok teşekkür ederim.
ISO dosyasını USB'ye Ventoy programı ile yazdırmayı denedim. SSD'yi tanıdı Windows kurulumda. Ayni sorunu yaşayan arkadaşlar için;
Ubuntu'nün kendi disk programından kesinlikle ISO dosyası yazmayın. Harici programlar kullanın. Ben WoeUSB ile denedim olmamıştı. Ventoy çözüm oldu.
BIOS içinden Advanced sekmesini atabilir misiniz?
Format flaşı içinden disk seçme ekranında "Shift + F10" yapıp "diskpart" yazdıktan sonra"list disk" yazıp sonucu misiniz?
Hocam bios ta advanced sekmesi yok,göremedim.

List disk sonucu
20221221_201552.jpg

Hocam pardon.Bu aralar biraz dalgınım :)
Ssd gözüküyor en başta ne yapmalıyım?
Diğer 7 gb yazan başka bir disk değilse orayı da formatlayacağız, EFI dizini ya da başka bir dizin olabilir sorun çıkmasın.
Sizden önce şunu istiyorum, elinizde yedekte bir flaşta Ubuntu bulunsun, ne olur ne olmaz. Bir diskte önemli verilerin yedeklediğinizden de emin olun.
Sonra bilgisayara bağlı klavye dışı bütün aygıtları çıkartıp bu komutu girin, eğer dönüt yine aynıysa bu iki diski de formatlayacağız. Ondan sonra teoride Windows'un sürücüleri görmesi gerek.

Sonra bilgisayara bağlı klavye dışı bütün aygıtları çıkartıp bu komutu girin, eğer dönüt yine aynıysa bu iki diski de formatlayacağız. Ondan sonra teoride Windows'un sürücüleri görmesi gerek.
20221221_203042.jpg

7gb olan içinde İSO dosyası bulunan usb bellekmiş hocam.Baska bir usb de ubuntu kurulu hersey hazır.Ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 1609390

7gb olan içinde İSO dosyası bulunan usb bellekmiş hocam.Baska bir usb de ubuntu kurulu hersey hazır.Ne yapmalıyım?
Tamam hocam yedekler hazırsa başlıyoruz.
diskpart ekranındayız ve sileceğimiz sürücü disk 0
"select disk 0" yazıp entera basıyoruz.
"clean" yazarak da diski formatlanmamış sürücü haline getiriyoruz.
İşlemlerin başarıyla tamamlandığı yazdıktan sonra tekrar disk seçme ekranına kadar gelin ve duruma bakalım.

Tamam hocam yedekler hazırsa başlıyoruz.
Diskpart ekranındayız ve sileceğimiz sürücü disk 0
"Select disk 0" yazıp entera basıyoruz.
"Clean" yazarak da diski formatlanmamış sürücü haline getiriyoruz.
İşlemlerin başarıyla tamamlandığı yazdıktan sonra tekrar disk seçme ekranına kadar gelin ve duruma bakalım.

Yaptım hocam,disk seçme ekranı aynı şekilde tanimadi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı