Bilgisayar ya da telefon dükkanı açmak mantıklı mı?

oyuncaz

Kilopat
Bilgisayar ya da telefon dükkanı açmak istiyorum. Ekran kartı, işlemci satmayı planlıyorum çarşılarda. Sizce mantıklı mı? Bu devirde tutar mı tedarikçi falan bulursam?

Hocam öncelikle düşüncenize saygı duyduğumu belirtmek isterim.

Şuan günümüzde bir dükkan açmakdan ziyade dükkanınızı depo olarak aynı zamanda fiziksel satışlar için kullanabilirsiniz. Size önerim e-ticaret sitelerinden mağazanızı açmak ve enerjinizi oraya vermek olabilir.

Hocam 200.000 TL sermaye ile yapılamaz bence benim bu sermayeyi katlamak için başka bir şey yapmam lazım dropshipping vs. Amazon fba falan.

Hocam öncelikle düşüncenize saygı duyduğumu belirtmek isterim.

Şuan günümüzde bir dükkan açmakdan ziyade dükkanınızı depo olarak aynı zamanda fiziksel satışlar için kullanabilirsiniz. Size önerim e-ticaret sitelerinden mağazanızı açmak ve enerjinizi oraya vermek olabilir.

Sermayeyi katladıktan sonra dropshipping Amazon fba vs. iptal ettikten sonra bu işlere girmem lazım.

Ekran Kartı- işlemci bir tık sıkıntı çok dev var, e-ticaret sitesi dışında kendi siteni de açmanı öneririm onun dışında klavye vs satmayı dene

Bazı semtlerde elektronik market bilgisayar,akıllı telefon,çesitli gerekli donanım elemanları kazanabilir. Bu durumda kira gelir gider durumunu piyasada ön inceleme yapmak gerekir.

Bence, 200 bin TL ile bugün yapılabilecek en güzel şeyin pazarı takip ederek fazlaca talep gören ürünlerin distribütörlüğüne girişmektir. Bunu da e-ticaret olarak devam ettirir veya Türk pazarına sunduğun ürünleri satmak isteyen marka/mağazalar bulursun.

Yoksa bir dükkan açıp perakende satıştan kâr beklemek vs. bugün gerçekten çok zor işler. Aynı sektör olmasa bile bir esnaf olarak da asla önermiyorum. Ki ben inşaattayım, sen teknolojide bunu yaparak birçok devi de karşına alıyorsun, aralarından sıyrılma şansın çok az aynı ürünleri satarak.

Kararımı verdim, OEM ürünleri satacağım ilk başta. Sermayem 2 milyon TL olduktan sonra bunu yapacağım. E-ticaret modelini uygulayacağım. Sermaye yetersiz gelirse ekran kartı satarım ilk başta e-ticarette.

bence, 200 bin TL ile bugün yapılabilecek en güzel şeyin pazarı takip ederek fazlaca talep gören ürünlerin distribütörlüğüne girişmektir. Bunu da e-ticaret olarak devam ettirir veya Türk pazarına sunduğun ürünleri satmak isteyen marka/mağazalar bulursun.

Yoksa bir dükkan açıp perakende satıştan kâr beklemek vs. bugün gerçekten çok zor işler. Aynı sektör olmasa bile bir esnaf olarak da asla önermiyorum. Ki ben inşaattayım, sen teknolojide bunu yaparak birçok devi de karşına alıyorsun, aralarından sıyrılma şansın çok az aynı ürünleri satarak.

Nereden tedarik edeceğim ve nasıl distribütör olurum ve ne satmam mantıklı olur?

Son düzenleme:
Nereden tedarik edeceğim ve nasıl distribütör olurum ve ne satmam mantıklı olur?
Bunun için markalara başvurmanız gerekli.
Distribütörlük hakkında ise yeterince bilgim yok, bunu araştırmanız yararınıza olacaktır. Dış ticareti ve hukukunu araştırarak başlayabilirsiniz.
Ne satmanız konusunda ise daha önceki mesajımda söylemiştim, pazarı incelemeli ve insanların ticari amaçlar dahil edilmeden neler satın aldığını incelemelisiniz.
Tabii bu konuda marka önemli bir etken. Misal şu an düzinelerce insan Aula F75 alıyor diye bir anda Aula distribütörü olmamalısınız. Bütün ürün kataloğunu ve gamını incelemeli, reklam stratejisi geliştirmeli ve en önemlisi, bir teknik servisle anlaşmalısınız.

Bu dediğim şeyler hemen, kısa sürede yapılabilecek şeyler değiller. Sanıyorum ki sizin de yaşınız çok büyük değil.
Size şu an için önerim yalnızca şu olacaktır: Gidin ve bir iş bulun.

Aynı sektörde çalışan bir markada iş bulun. Misal Vatan, MediaMarkt, İtopya vs.
Bir anda bütün basamakları atlayamazsınız, gidin ve işleyişi öğrenin. Yeri gelecek paspasla yer temizlerken bulacaksınız kendinizi ama o deneyime bile ihtiyacınız var.
Markanın satış stratejilerine bakın, satış elemanlarının nasıl pazarlama yaptıklarına bakın. Olur da muhasebede yer alırsanız giriş ve çıkışlara bakın, bütün o indirimlerin arka planını öğrenin. Bunların hepsini ileride sizin de yapıyor olmanız gerekecek.

Bu sırada zaten çok büyük bir çevre, daha kurumsal adıyla "network" edinmiş olacaksınız. Yanınıza yoldaşlar bulursunuz, birçok kişinin desteğini alırsınız.

Diyeceğim o ki, hemen bugün başlamak diye bir şey yok, hiçbir zaman da olmadı. Sabırlı olun ve paranızı çar çur etmeyin.
Hem deneyim edinin, hem de bu süre zarfınca piyasada eksikliğini gidermeniz gereken bir şeyler bulun.

Bu yolculukta sana başarılar diliyorum.
Eğer sıkıştığın bir yer olacak olursa inanıyorum ki sermayenin içerisinde bir danışmana ayırabileceğin bir para vardır.

Peki dropshipping veya Amazon fba yapsam ondan sonra belli bir süre kar ettikten sonra bu toptancılık distribütör işine girsem daha mantıklı olmaz mı? Hem sermaye kasıp daha yüksek bir sermaye ile girmiş olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı