Bilgisayar yavaş açılıyor

Will Bettelheim

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba bilgisayarı açmak istediğimde aşırı yavaş açıldığını fark ettim hatta şifre girme kısmına geldiğinde 5 10 sn donuyor neden böyle oluyor anlamadım.

HDD sağlığını kontrol ettim sağlığında herhangi bir sorun yok işlemci veya ekran kartından ısınmada yok ama yavaş açılıyor.
Görev yöneticisinde başlangıç kısmında ki çoğu uygulamayı kapattım fakat bir şey değişmedi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba bilgisayarı açmak istediğimde aşırı yavaş açıldığını fark ettim hatta şifre girme kısmına geldiğinde 5 10 sn donuyor neden böyle oluyor anlamadım.

HDD sağlığını kontrol ettim sağlığında herhangi bir sorun yok işlemci veya ekran kartından ısınmada yok ama yavaş açılıyor.
Görev yöneticisinde başlangıç kısmında ki çoğu uygulamayı kapattım fakat bir şey değişmedi yardımcı olursanız çok sevinirim.

HDD'mi SSD'mi? Bir de işletim sistemi nedir?

Hocam HDD'ler genelde zaten yavaş oluyor. Yavaş açılması normal. Mümkünse SSD’ye geçin derim.

HDD'ler zaten yavaş olur genellikle. SSD kullanmanızı tavsiye ederim. Eskiden böyle durumlar olmuyorsa depolama alanınızdaki gereksiz dosyalarınızı silin, ayrıca Windows + R çekip cleanmgr.exe yazın ve temizlik yapın. Belki çözüm olabilir.

SSD alabilirsen Windows'u SSD'ye kurmanı öneririm. Ayrıca görev yöneticisinde başlangıç kısmında açılan, gereksiz uygulamaları devre dışı bırak.
1665753965640.png

Bir de Görev Yöneticisi'nden baktığımda Kaspersky sürekli diski %100 kullanıyor onu çözemedim bundan dolayı kaynaklanıyor olabilir mi?

3. parti antivirüsler gereksiz. Windows Defender yetiyor. Kafanıza göre sitelere giriş yapmıyor, kontrol ediyorsanız silmenizi öneririm. Zaten yaptıkları tek şey boşu boşuna sistemi zorlamak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı