Çözüldü Bilgisayar yeniden başlama ve AMD'de çökme oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bilgisayar donma vs hiçbir sıkıntı yaşamadan bir anda yeniden başlıyor sürekli olmuyor ama hafta 1 olsa bile kritik işlerim silinebiliyor, bazen de AMD yazılımı çöküyor oyunda oyun kapanıyor sadece onda oyun bilgisayarı zorlamasının önemi yok bazen LoL'de bile çöküyor.
Artık sinir katsayım çok azaldı ya bilgisayarı 6.kattan aşağı fırlatacağım ya da bu sorunu çözeceğim, iyi bilgisayar ayak hizamda değil yoksa çoktan tekme ile mevta olmuştu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-24 002247.jpg
    Ekran görüntüsü 2023-04-24 002247.jpg
    119 KB · Görüntüleme: 92
Çözüm
Oyunun grafiklerini düşürdüm şu an bir sıkıntı vermedi, kronik sıkıntı olarak duruyor testi deneyeceğim.

Hocam şu ayarları bir deneyin birkaç kişi de sorunu çözdürdüm. @Işıklımışıklı

BIOS'a girip.
Setting---> Advanced --- > PCI Subsytem Setting --- > PCI Slot Configuration --- > Auto yerine Gen3 seçin. F10 seçip ayarları kaydedip bilgisayarı yeniden başlatın.

Not: Bu sayede PCI 3.0'a almış oluyorsunuz. 5700 XT için PCI 4.0 ile PCI 3.0 arasında fark 1-2 FPS düzeyinde en fazla zaten RX 6500XT gibi bir performansı farkı söz konusu değil. BIOS'ta ayar isimleri farklı da olabilir. Örnek bir resim ekliyorum.

Son olarak ise; Güç seçenekleri --- > AMD Ryzen Balanced/High Performans --- > PCI Ex --- > Bağlantı Durumu Güç Yönetimi ---- > Ayar ---> Kapalı

En hızlı şekilde de yeniden başlatma olup olmadığını 3D Mark Timespy testi ile çözebilirsin. Herhangi bir ayar ile oynamayın UV, OC vs yapmayın sorunsuz kullanırsanız sonra deneyebilirsiniz.

Hepsini denedikten sonra bir dönüş yaparsanız sevinirim.
Hata kodu falan verse araştıracağım her şeyi yapacağım fakat ne kod var ne de bir şey yıl 2023 medyumluk yapıyorum.

Buraya da bakabilirsin belki atıyordur bir şeyler.

Testlere sokuyorum ısınıyor 100 dereceye kadar ama ne çökme var ne de bir şey saçma sapan anlarda çöküyor, bakacağım şimdi.

Senin kart 5700 XT mi? Bunlar aşırı PSU seçicisi, yani 2-3 sene önce millet bunlara PSU beğendirmek için kendini yırtıyordu. Bir power spike atar indirir ortalığı. Sen sistemin kalanına bak ne olur ne olmaz da baktın her şey sağlamsa geriye bu ikisinin uyuşmazlığı kalıyor.

Senin kart 5700 XT mi? Bunlar aşırı PSU seçicisi, yani 2-3 sene önce millet bunlara PSU beğendirmek için kendini yırtıyordu. Bir Power spike atar indirir ortalığı. Sen sistemin kalanına bak ne olur ne olmaz da baktın her şey sağlamsa geriye bu ikisinin uyuşmazlığı kalıyor.

Dosya boş, zaten bu gidişle param olduğu an NVIDIA geçeceğim nalet gelsin böyle markaya sorunu bitmiyor.
MSI RX 5700 XT Gaming X

Technopat Haberler

Geri
Yukarı