Bilgisayar yere düştükten sonra ne yapılmalı?

Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
2x8 crucial ballistix ve xpg d30
SSD veya HDD modeli
Netac n600-kingstone a400 ve maxtor 250gb
Ekran kartı
Msı gaming x Rx570
Anakart
Biostar a320m-h
İşlemci
R3 2200g
Sabah uyandığımda bilgisayarım sürekli CMOS failed hatası veriyordu ve açılmıyordu, onu çözdükten sonra bilgisayarımda bir anormallik hissettim. Her zamanki gibi değil de daha yavaş çalışıyordu sanki. Sonrasında öğrendimki ben uyurken kardeşlerim bilgisayarı yere düşürmüşler (yetişkin bir insanın ayak bileğinin biraz üstü bir mesafeden yan devrilmiş). Bilgisayarı kontrol ettim ve hiçbir sorun gözükmüyor du bende çalıştırdım. FurMark yaptığımda MHz değerleri olması gerektiği gibiydi ancak 66 derecede %47 fan ile kendini sabitleyen kart şu an 78 derece de %100 fan ile çalışıyor. Ne yapmam lazım? Bilgisayarın içinde sorun gözükmüyor.

Donanımsal olarak bir şey olmuş olabilir, tamire götürmeni öneririm.

Yakınımda adam ibi bir tamirci olduğunu düşünmüyorum. Bakım yapabilecek en yakın yere götürmem için şahsi araç lazım o da şu an mümkün değil. Evde anlayabileceğim bir şeyi var mıdır?

Yakınımda adam ibi bir tamirci olduğunu düşünmüyorum. Bakım yapabilecek en yakın yere götürmem için şahsi araç lazım o da şu an mümkün değil. Evde anlayabileceğim bir şeyi var mıdır?

Eğer donanımsal olarak bir sorun yoksa kasa düştükten sonra bunların olması pek normal değil, yakınlarında bilgisayardan anlayan biri varsa sana yardımcı olması lazım. Parçaların durumuna bakmadan kesin bir şey söyleyemem.

Eğer donanımsal olarak bir sorun yoksa kasa düştükten sonra bunların olması pek normal değil, yakınlarında bilgisayardan anlayan biri varsa sana yardımcı olması lazım. Parçaların durumuna bakmadan kesin bir şey söyleyemem.

Bilgisaqyarı açtım baktım her şey olması gerektiği gibi gözüküyor, ekran kartını söküp yeniden montajını yaptım şu an kart 69 dereceye kadar düştü (fan %60)

SSD'lerde sorun olabilir. SSD'lere test yapın.

Teşekkürler bakacağım şimdi.

SSD'lerde sorun gözükmüyor, HDD her zamanki gibi. Sistemi söküp baştan topladım (işlemci hariç) şu an her şey normal gözüküyor. Bir tek RAM'ler 2667MHz üstüne çıkmıyor ona da sonra bakacağım 1 saat 3dk dır bu işle uğraşıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı