- Katılım
- 11 Ağustos 2017
- Mesajlar
- 1.537
- Çözümler
- 5
Bilgisayarıma 2 tane Windows 10 kurmam mümkün mü? Mümkünse nasıl?
Amacım o değilBunun yerine kullanıcı oluşturabilirsiniz.
Evet kurabilirsiniz bir tane HDD/SSD ikisinden biri VMware uygulaması ile sanal makine olup Windows kurabilirsinizBilgisayarıma 2 tane Windows 10 kurmam mümkün mü? Mümkünse nasıl?
Sizdeki sorunun aynısı bende de mevcut. şu anda bilgisayarda ev halkının kullandığı hali hazırda bir windows 10 var. ben oyun oynayabileceğim bir işletim sistemi kurmak istiyorum ve bu işletim sistemini bilgisayar açılırken hangisi ile çalıştırmak istiyorsunuz gibi birşeyi sormamasını ve biosa girdikten sonra o o işletim sistemini veya yüklü olduğu diski seçerek giriş yapmak istiyorum. ancak pc de tek hdd var. o zaman bu söylediğinizi yapmak mümkün olmayabilir mi. sormak istiyorum. eğer mümkün ise nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak yazabilirmisiniz.Arkadaşlar, anlatım için teşekkürler. Bilgisayarda 2 ssd var. İkisinde de 10 yüklü. Boot ekranı tuşuna basıp kendi diskime öyle giriyorum. Ev halkı f12 yapmazsa diğer, kendi ssd kısımları açılıyor. Benim sistemi bozmalarını istemiyorum yani. Mbr dosya sistemi ve legacy bios ile kurmuştum 2 SSD'de de. Uefi için avantajlardan bahsediliyor. M2 taktım, ona da 10 kurmak istiyorum. Ssd lerden birini sökeceğim. Bu yenisini uefi yaparsam eski ssd den ev halkını hiç karıştırmamalarını sağlayıp ki anlamazlar, nasıl masa üstüne ulaştırabilirim? Karışıklık çıkar mı? Yoksa hiç o işlere girmeden yine legacy olarak mı kurayım? Şimdiye kadar 2tb ve hdd ile işim olmadı mbr kullanamdım. O faydası var galiba. Bir de sistemin daha iyi haberleşip hızından bahsediliyor.
@Malik Saatçı siz de uefi kapatılmalı demişsiniz. Bana da mantıklısı o gibi geliyor. Yoksa deneme yanılma yolu ile mi yapayım?
Kurulumu yaptım. Şu an sorun çıkmadı. Bios içinden Stroge Boot Option Control seçeneiğini UEFI Only yaptım. Stroge Boot Option Control diye ikinci seçenek vardı. Onu da Legacy Only yaptım. Açılırken kısa süreli bios ekranı geliyor. O ekranda yine aynı şekilde F12 ile kendi m2 diskimle açılış verebiliyorum. Uefi olarak kurulmuş oldu yani. Normal ellemeden açılınca, diğer ssd den açılıyor sistem. Belki birisine yarar dedim, deneme yanılma ile çözdük.
Çok kez çökmeler oldu. Windows 10, diğer Windows 10'u ele geçirmeye çalışıyor. Gereksiz disk taramalar yapıyor. Bir diğerini hatalı diye tarıyor filan, en sonunda çöküyor. İki ayrı diske, iki ayrı işletim sistemini Windows 7'de doğru çalıştırabildim. Bir birlerine karışmadan gül gibi çalışıyor. = )) Fakat eskidi o sistem, 10 kurmak lazım.Sizdeki sorunun aynısı bende de mevcut. şu anda bilgisayarda ev halkının kullandığı hali hazırda bir windows 10 var. ben oyun oynayabileceğim bir işletim sistemi kurmak istiyorum ve bu işletim sistemini bilgisayar açılırken hangisi ile çalıştırmak istiyorsunuz gibi birşeyi sormamasını ve biosa girdikten sonra o o işletim sistemini veya yüklü olduğu diski seçerek giriş yapmak istiyorum. ancak pc de tek hdd var. o zaman bu söylediğinizi yapmak mümkün olmayabilir mi. sormak istiyorum. eğer mümkün ise nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak yazabilirmisiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.