Bilgisayara bakım nasıl yapılır?

Merhaba, 4 yıldır aynı sistemi her gün 5+ saat üstü kullandım, hiç bakım yapmadım. Performans kaybı yaşamaya başladım, hangi bakımları yapmalıyım?

Termal macun bakımları. Mümkünse bütün bileşenleri söküp her yeri derinlemesine temizlemek.

Merhaba, 4 yıldır aynı sistemi her gün 5+ saat üstü kullandım, hiç bakım yapmadım. Performans kaybı yaşamaya başladım, hangi bakımları yapmalıyım?

250 liraya thermal al ekran kartını boya fırçası ile nazikçe normal kasa fanlarının bağlantılarını söküp kompresör ile veya süpürge ile temizleyebilirsin.

Bakim yapma konusunda tecrübeniz yoksa veya hiç kasa içini acmadiysan ellemeni onermem çoğu kişi temizlik yapacağım diye parcadan olabiliyor.

Eli tornavida tutuyorsa birazcık kendine güveniyorsa YouTube üzerinden video izleyip yapamayacağı hiçbir şey yok, yinede tercih meselesi.

250 liraya thermal al ekran kartını boya fırçası ile nazikçe normal kasa fanlarının bağlantılarını söküp kompresör ile veya süpürge ile temizleyebilirsin.

Eli tornavida tutuyorsa birazcık kendine güveniyorsa YouTube üzerinden video izleyip yapamayacağı hiçbir şey yok, yine de tercih meselesi.

Ben iyiliği için söyledim açıkçası bu zamanda parçalar uçuk fiyatta zarar etmesin diye.

Benim kullandığım sistem de 5 yıllık. Kasa içinde sadece görünürde fanların parçalarının üstündeki, içindeki tozunu, Kirin'i alsan yeterli biraz daha uğraşayım dersen işlemci fanını söküp işlemcinin ve fanının altını üstünü temizleyebilirsin varsa da termal macun sür diğer parçalara bulaşmanı sökmeni takmanı önermem.

Kasa dışında ise format atabilirsin temiz kurulum.
Ek olarak basitçe Windows + R kısmına tek tek "temp, %temp%, Recent, Prefetch " yazarak klasördekileri temizleyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı