Bilgisayara birkaç tane hoparlör takmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yozlasdas

Megapat
Yer
Kocaeli, Turkey
Daha fazla  
Meslek
denizci
Kalın yazılan yeri bilgisayarcılar diğerlerini elektrikçiler cevaplarsa iyi olur. :D

Elimde toplam hoparlörler
5 Adet toplam 13w h. (3x3w 2x2w)
2 Adet çok eski h. (Şu an bağlı)
2 Adet kopuk biraz eski h. (Kalın sorum cevaplandığında bunlarıda bağlıyacakğım)

Şimdi gelelim olaya benim 2 hoparlörlü müzik kutum bozuldu. Hoparlörlerini pc'ye bağladığımda çok az ses çıkıyor çünkü anfi yok. Yani watt az geliyor.
Bunların haricinde de 2 tane daha hoparlörüm var.
Yine bunların haricinde küçük tek hoparlörlü müzik topu var.

Ben bu müzik topunun kendi hoparlörüne giden kabloardan kırmızıyı ayırarak seri olarak 2 hoparlör daha bağladım. Watt az gelsede ses yine oldukça çok çıkıyor.

Asıl sorum:Ancak su anda bağlı olan çok eski dediğim hoparlörler çalarken yeni bağladığım müzik t. bağlayınca eski hoparlörlerden ses kesiliyor yeni yaptığımdan çıkıyor. Yani 2 si aynı anda çalmıyor.Biri arka girişten bağlıyorum diğerini ön girişten.

Birde toplam 13w olan 5 hoparlörü tek bir anfi'ye seri bağlarsam bir zorlanma olurmu. Çünkü bu anfide normalde sadece 3w 4ohm olan bir hoparlör vardı.

7ssfs.jpg

Bence arkasında bolca girişi bulunan bir kutu al ve tüm hoporlörleri normal bir şekilde bağla.

Tek hattan 2 hoporlörü yönetmeye çalışırsan sorunlar olabilir. İnan bende denedim aynısını.

Bende de 4 tane hoporlör var ama bass kutusunda 2 giriş var. Mecburan büyük olan hoporlörü kullanıyorum.
Anfiye de o kadar yüklenme.

5 tane bağlayacağım tek bir hoparlör gibi olacak yani bilgisayar öyle görecek ve mono çıkış olacak. Açıkçası hepsini toplarsak toplam 9 tane hoparlör pağlama k istiyorum. Ama bass olmayacak burası kötü işte. :D

Anfi devresi zorlanmıyorsa sadece pilden yiyecek bu yüzden sıkıntı yok ama işte zorlanmıyorsa. :)

- - - Güncellendi - - -

Arkasında bolca giriş bulunan kutu derken :confused: :)

İnşallah yapıcaz adamımı buldum. Amcamın oğlu elektrik okuyor. Kendide evine kurmuş. Ohm değerleride önemliymiş. Bu yüzden biraz da hesap kitap gerekecek. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı