Bilgisayara bulaşan trojan nelere erişmiş olabilir?

Mustafa Temel

Hectopat
Arkadaşlar kolay gelsin. Dün bilgisayara bir uygulama yükledim, EXE olarak başlattım ama çalışmadı. Ben de çok onemsemedim. Daha sonra gece 12'de e-postam üzerinden oyun hesaplarına girmeye çalışmışlar. Steam, EA, Ubisoft hesapları kurtardım ve PC'ye format attım. Atmadan once malware ve ESET'ten de taramalar yaptım bir şey çıkmadı ancak şöyle bir şey var: PC'de fotoğraf olarak kimlik fotoğraflarım vs. vardı iş başvurusunda insan kaynaklarına atmak için, o dosya veya fotoğraflara ulaşma ihtimalli nedir? Veya şu anda ne gibi önlemler alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim ilk defa başıma böyle bir şey geldi şu an biraz tedirginim.

Oyun hesaplarını kurtardıysanız size karşı ssd/hdddeki bilgileri kullanabilir SSD'yi sökün varsa baika bir SSD takın 1-2 hafta sonra yeniden kullanabilirsiniz.

Yerel diskte 20 gün içinde kaybolur eski bilgilerin yani sıkıntı çıkarabilir diskin içinde sonunda veya başında old yazan kullanıcı klasörüne girin ve içindrki bilgileri SSD'ye taşıyın ve dosyayı silin(Shift+delete ile)

Arkadaşlar kolay gelsin. Dün bilgisayara bir uygulama yükledim, EXE olarak başlattım ama çalışmadı. Ben de çok onemsemedim. Daha sonra gece 12'de e-postam üzerinden oyun hesaplarına girmeye çalışmışlar. Steam, EA, Ubisoft hesapları kurtardım ve PC'ye format attım. Atmadan once malware ve ESET'ten de taramalar yaptım bir şey çıkmadı ancak şöyle bir şey var: PC'de fotoğraf olarak kimlik fotoğraflarım vs. vardı iş başvurusunda insan kaynaklarına atmak için, o dosya veya fotoğraflara ulaşma ihtimalli nedir? Veya şu anda ne gibi önlemler alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim ilk defa başıma böyle bir şey geldi şu an biraz tedirginim.
Temiz kurulum yapabilirsiniz. Sıkıntı yok Kaspersky, Avast gibi programlar kullanabilirsiniz.

Format öncesi bilgileriniz bir klasörde depolanır ve 20 gün sonra otomatik olarak silinir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı