Bilgisayara ek SSD nasıl takılır?

Ceosak15

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Ben birkaç aydır bilgisayara SSD taktırmaya düşünüyorum. Anakartım B450 ve 500 GB M.2 SSD'im var. M.2 SSD'im olduğu için SATA 3 SSD takacağım. Ama hangisini takayım kararsız kaldım. Aklımda Samsung ve SanDisk var. Siz hangisini düşünürsünüz. Yeterli bütçem var. Ve sizce 500 GB mı daha mantıklı olur yoksa 1 TB mı?

Not: Oyun oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tercihim 1 TB olur. Almışken tam alınız.

Samsung'un OEM M.2 SSD'leri veya SSD 980 modeli hariç her modeli alınabilir. Ancak PRO modeller gereksiz pahalı ve oyun için abartılı tercih olur. Onun yerine normal EVO modelleri hatta QVO bile alınabilir.

Sandisk'in çoğu modeli geçer not alır ama sakın ha "SSD Plus" modelini almayın. Onun dışında bu marka tarafında Ultra 3D (hem M.2 hem SATA modeli var) size uygun seçenektir.

SATA SSD takılışı HDD ile aynıdır. Güç kaynağında gelen boşta SATA güç kablosu ve anakarta bağlamak için fazladan SATA veri kablosu olması yeterlidir.
Aklınıza takılan bir model olursa buraya yazabilir veya ayrı konu açarak sorabilirsiniz.

Merhaba,

Ben birkaç aydır bilgisayara SSD taktırmaya düşünüyorum. Anakartım B450 ve 500 GB M.2 SSD'im var. M.2 SSD'im olduğu için SATA 3 SSD takacağım. Ama hangisini takayım kararsız kaldım. Aklımda Samsung ve SanDisk var. Siz hangisini düşünürsünüz. Yeterli bütçem var. Ve sizce 500 GB mı daha mantıklı olur yoksa 1 TB mı?

Not: Oyun oynuyorum.
Aklıma gelmişken şunu yazayım; her port üzerinden bağlantıyı kabul etmeyebilir anakartın buna dikkat et. Mesela bazı anakartlar diyor ki (örnek veriyorum) " Sata 1 ve Sata 2 portları m2 SSD kullanılırken inaktif olur." Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Yani muhtemelen bir sorun çekmezsin ama bazı anakartların bu tip kıstasları var. Benim hatırlatmak istediğim bu.

Aklıma gelmişken şunu yazayım; her port üzerinden bağlantıyı kabul etmeyebilir anakartın buna dikkat et. Mesela bazı anakartlar diyor ki (örnek veriyorum) " Sata 1 ve Sata 2 portları m2 SSD kullanılırken inaktif olur." Demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Yani muhtemelen bir sorun çekmezsin ama bazı anakartların bu tip kıstasları var. Benim hatırlatmak istediğim bu.
Evet 5 ve 6. Portları kabul etmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı