Bilgisayara format atarken "gerekli dosyalar yüklenemedi" hatası

Caramio

Kilopat
Merhaba, uzun yıllardır kullandığım bilgisayarımın işlemcisini yenilemeye karar vermiştim. i3 9. nesil bir işlemcim vardı i3 13. nesile yükseltmeyi planlıyordum, bunun için H610M-E DDR4 anakartını satın aldım, işlemci de i3 13100F. İlk monte edişimde çalıştı ama bir gariplik sezmiştim yazılarda mavi kırmızı renk dalgalanmaları vesaire, normal hissettirmedi ve bir süre kullandığımda da önceki parçalarımla gayet normal açılan oyunların crash, kendiliğinden kapanma gibi sorunlar yarattığını da fark ettim.

Çözmeyi denedim işlemciyi pinlerini vs kontrol ettim, RAM kanalını değiştirdim birçok yöntem denedim.

Belki takarken bir yere zarar vermişimdir diye iyice bakındım anakart ve işlemciye ama her şey gayet normal görünüyor. En son çözüm olarak bilgisayara temiz bir format atıp BIOS sürücüsünü güncellemeyi düşünmüştüm, eski Windows'umun kurulu olduğu SSD'yi tamamen biçimlendirdim ve Windows 10 kurmayı denedim gerekli dosyalar yüklenemiyor gibi bir hata aldım. Sonrasında Windows 11 kurmayı denedim yine aynı şekilde hata verdi. Flash bellekte sorun yok çünkü aynı gün abimin bilgisayarına aynı flash bellek ile format atmıştım. ISO dosyası da aynı ISO dosyası Windows 10 yine Technopat'tan aldım ISO dosyasını, bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Bunu yaptıktan sonra deneyin.

Bunu yaptıktan sonra deneyin.
Dostum bilgisayara erişimim yok şu an ssd biçimlendirildiği için ama kurulum esnasında shift+f10 ile cmd açtım sfc scannow komutunu calistirabildim diğer komutlar hata veriyor "DISM does not support servicing Windows PE with the /Online option." şeklinde bi hata mesajı alıyorum tekrar deneyeceğim şimdi bekli scannow'un bir etkisi olmuştur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı