Bilgisayara format atsam Windows 10 gider mi?

• Konuyu başlatan sla24
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.875
Hocam, format atıp Linux veya başka bir işletim sistemi kurarsanız Windows gider. Yoksa neden yok olsun. Sadece bilgiler ve ayarlar sıfırlanır.

Reyiz ben sürekli sıfırlıyorum bence sende sıfırla Windows gitmez. Yani bende gitmedi 4 kez sıfırladım.

Ama full format atarsan yok olur :)

Deneme ise silinir aktif edilmiş ise anarkarta gömülür anakart değişmediği sürece Windows silinmez.

Öncellikle merhaba. Ben geçen aylarda bir dizüstü bilgisayar, aldım Windows 10 kurulu geldi.
Satmak istiyorum format atsam Windows 10 gider mi?

Windows'dan sıfırlarsanız gitmez ayarlardan yapabilirsiniz.

Hayır gitmez. Lisansdan bahsediyorsanız dizüstü bilgisayarlar için OEM keyler oluyor yani anakarta gömülü. İstediğiniz kadar format atın, depolama birimi değiştirin lisansınız kaybolmaz.
Hımm anladım teşekkürler
Aga sen neyi nasıl anlattın ya, şalterlerim patladı!
Şaka bir yana düzgünce anlatır mısınız, hangi işletim sistemi ile formatlarsanız o sistem kurulur.

Yani Windows kurulu geldi dizüstü bilgisayar şimdi format atar isem Windows yazılımım gider mi?
Windows'dan sıfırlarsanız gitmez ayarlardan yapabilirsiniz.
O da çok sorunlu diye biliyorum herkes yüzde bilmem kaçta kaldı diyor
Windows 10'dan kasıt lisans ise gitmez ama işletim sistemi yani Windows'unuz ise gider. Yeniden kurulum yapmanız gerekecektir.
Dizüstündeyim tekrar nasıl kurulum yapacağım ki
Bilgisayar sıfırlama işlemi yapacağınız için veriler gidecektir.
Şuan kullanmakta olduğunuz Windows 10 anahtarını not ederseniz sorun yaşamazsınız.
Nasıl görebilirim kodu

Benim bilgisayarda da oem lisans var aynı seninki gibi yüklü geldi hocam. Format attım lisans sorma aşamasını atladı kendisi otomatik etkinleştirdi. İçin rahat olsun format atabilirsin ama driver yani sürücüler vs gider onları yüklemeden sorun yaşarsan konu aç yardımcı olurum☺️

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı