Bilgisayara giren virüs nasıl temizlenir?

• Konuyu başlatan Troxia
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 120

Troxia

Decapat
Daha fazla  
Nasıl girdiğini bilmiyorum. İndirdiğim bir şeyden girmiştir herhalde fakat ne indirdiğimi hatırlamıyorum. Bilgisayarı kapattığım zaman yapıyor eylemlerini. Bugün saat 15.30 civarı Discord’dan ve yaklaşık yarım saat önce, 02.30’da ise Instagram’dan millete fotoğraf gönderdi. Öğlen virüs taraması yaptım, tehditleri buldu ve sildi fakat silinmemiş. Bilgisayarın tüm elektrik bağlantısını kestim; Ethernet’i vesaire çıkarttım. Formatlayacağım sanırım.

Ekleme: Birinci görsel Discord’dan gönderdiği, ikincisi ise Instagram’dan gönderdiği. Instagram’da ayrıca 5–6 sene önceki konuşmalarıma bile gönderdi; hikâye ve gönderi olarak paylaştı.

59b9cf94-39f6-4bc9-87a2-07b4592396d1.jpeg

IMG_2581.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok acil formatla, aynı durum arkadaşımda olmuştu az daha steam hesabı gidiyordu zor kurtardık. Acil formatla o bilgisayarı dostum...

Arkadaşlar şey soracağım bilgisayarın içinde birkaç tane lazım olan dosya var bilgisayarı açıp dosyaları flasha atsam sonrasında formatlasam sıkıntı olur mu?

Arkadaşlar şey soracağım bilgisayarın içinde birkaç tane lazım olan dosya var bilgisayarı açıp dosyaları flasha atsam sonrasında formatlasam sıkıntı olur mu?
Bilgisayara kesinlikle Windows açıkken USB bellek takmayın. Zararlı yazılım var. Onun yerine Google Drive, Dropbox vb. bulut depolama platformlarına yükleyin öyle yedekleme yapın.

Arkadaşlar bir de birkaç saate format atacağım format attıktan sonra gittiğinden emin olmam için önerdiğiniz antivirüs programı var mı?

Gerek yok kanka, zaten tertemiz olacak bilgisayarın. Sadece usb yi, pc yi kapattıktan sonra tak biosa gir, windows açıkken usbyi takma yeter

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı