Bilgisayara güç gitmiyor ve bilgisayar çalışmıyor

Engleis

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Turbox H55M
Selam dostlar, birkaç ay önce bilgisayarımı temizledikten sonra Power'e bastığım zaman bilgisayara 2-3 saniye güç gidiyor, fanlar çalışıyor fakat bilgisayar açılmıyordu ve bunu sürekli olarak tekrarlıyordu. Bende güç kablolarını çıkartıp takayım dedim ama yanlışlıkla Power tuşunun kablolarını çıkartıp yerini tam bilmediğimden takamamıştım. Bugün ise anakartın kullanım kılavuzundan yerlerini öğrenip taktım. Power LED'i 1 saniye yanıp direkt kapandı. Bende kabloları söküp manuel olarak başlatayım dedim fakat yine başlamadı. İlla güç kaynağını mı değiştirmek lazım? Çözümlerinizi bekliyorum.

Şimdi ilk olarak kasanın arkasında bulunan güç kaynağı kablosu başta olmak üzere her türlü USB, Ethernet kablosunu çıkarın, cihaza başka hiçbir şey bağlı olmasın.

Daha sonra Power tuşunun F panele bağlı olması lazım tabii, güç tuşuna 6-7 kez basın ve bırakın, garanti olması için 5 saniye kadar basılı tutun, daha sonra fişleri takarak deneyebilirsiniz, statik elektrik sorunu gibi gözüküyor baştan bunu deneyin olmadı başka çözümler üretelim.

Şimdi ilk olarak kasanın arkasında bulunan güç kaynağı kablosu başta olmak üzere her türlü USB, Ethernet kablosunu çıkarın, cihaza başka hiçbir şey bağlı olmasın.

Daha sonra Power tuşunun F panele bağlı olması lazım tabii, güç tuşuna 6-7 kez basın ve bırakın, garanti olması için 5 saniye kadar basılı tutun, daha sonra fişleri takarak deneyebilirsiniz, statik elektrik sorunu gibi gözüküyor baştan bunu deneyin olmadı başka çözümler üretelim.
kasanın ön tarafindaki güç tuşuna mi basayım?

Hocam F panel kablolarını önceden yanlış takmıştım sonradan dediğim gibi düzgün takıp başlattım fakat ondan sonra hiç fanlar çalışmadı ve güç gitmedi. Bende sorunu tam olarak anlayamadım. İlk başta statik elektriklenmeden dolayı sorun olabilirdi ama sonradan kabloları düzgün takmama rağmen neden böyle oldu anlamadım. Dediklerinizi yaptım sonuç alamadım.

Son düzenleme:
hocam kısa devre yaptırmış olabilirsiniz, ölçümlerden iyi anladığını düşündüğünüz bir tamirciye götürün kısa devre varsa tespit etsinler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı