Bilgisayara güç gitmiyor

ersin1

Hectopat
Bugün öğlen saatlerinde bilgisayarım aniden kapandı ve tekrar açmaya kalktığımda monitöre görüntü gelmiyordu.
Ben de RAM'den kaynaklandığını sanıp RAM'lerin yerlerini değiştirdim. Ondan sonra güç tuşuna bastığımda açılmaya başlayıp 4-5 saniye sonra birden kapanıyordu.
Sonra İnternet'ten baktım "statik elektrik birikmiştir" falan diyenleri gördüm. RAM'leri çıkarıp silgi ile sildim uçlarını, sonra BIOS pilini çıkarıp mıknatıs gezdirdim tüm anakartta. Ondan sonra RAM'lerin yerini tekrar değiştirip denedim, şu an güç kaynağının fanı bile dönmüyor, ses ışık falan da yok.

Anakart: MSI B150M GAMING PRO
Güç kaynağı: Zigmatek 600W
RAM'ler: 2400MHz 8+8 Corsair Vengeance LPX CL 16

Bugün öğlen saatlerinde bilgisayarım aniden kapandı ve tekrar açmaya kalktığımda monitöre görüntü gelmiyordu.
Ben de RAM'den kaynaklandığını sanıp RAM'lerin yerlerini değiştirdim. Ondan sonra güç tuşuna bastığımda açılmaya başlayıp 4-5 saniye sonra birden kapanıyordu.
Sonra İnternet'ten baktım "statik elektrik birikmiştir" falan diyenleri gördüm. RAM'leri çıkarıp silgi ile sildim uçlarını, sonra BIOS pilini çıkarıp mıknatıs gezdirdim tüm anakartta. Ondan sonra RAM'lerin yerini tekrar değiştirip denedim, şu an güç kaynağının fanı bile dönmüyor, ses ışık falan da yok.

Anakart: MSI B150M GAMING PRO
Güç kaynağı: Zigmatek 600W
RAM'ler: 2400MHz 8+8 Corsair Vengeance LPX CL 16
Hocam statik elektrik birikmiş olabilir ve bunun çözümü mıknatıs felan değil. Güç kablosunu prizden çekip bir kaç defa powera basın daha sonra kabloyu takıp çalıştırmayı deneyin.

Eğer olmazsa ramlerde sorun olabilir tek bir rami farklı slotlara takın. Hala çalışmazsa ön ses ve usb portlarını sökün, yine olmazsa ekran kartınıda söküp çalışıp çalışmadığını görün. Hiçbir şekilde sonuç alamazsanız büyük ihtimalle güç kaynağınız bozulmuştur.

Hocam statik elektrik birikmiş olabilir ve bunun çözümü mıknatıs falan değil. Güç kablosunu prizden çekip birkaç defa Power'a basın daha sonra kabloyu takıp çalıştırmayı deneyin.

Eğer olmazsa RAM'lerde sorun olabilir tek bir RAM'i farklı slotlara takın. Hala çalışmazsa ön ses ve USB portlarını sökün, yine olmazsa ekran kartını da söküp çalışıp çalışmadığını görün. Hiçbir şekilde sonuç alamazsanız büyük ihtimalle güç kaynağınız bozulmuştur.

RAM ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Ekran kartı veya güç kaynağı olabilir.

Şu an tek RAM takılı, ekran kartını çıkarttım, halen bir kıpırtı yok. Güç kablosunu çıkarıp Power'a birkaç kez de bastım.

Power tuşunun çalıştığına emin misin. Bende aynı sorunla karşılaşmıştım sonunda power tuşunu söktüm ve deyim yerindeyse vurdurarak çalıştırdım bilgisayarı. meğer kablolarda temassızlık varmış.

Güç kaynağınız bozulmuş hocam geçmiş olsun. Son olarak kesinlikle emin olmak için güç kaynağının tüm kablolarını anakart ve diğer bütün donanımlardan çıkartarak boşta anahtarlamayı deneyebilirsiniz. Anakart 24 pin güç kablosunda yeşil ve siyah kabloyu bir tel ile birbirine değdirip güç kaynağının çalışmadığını görebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• images.jpeg
    images.jpeg
    13,1 KB · Görüntüleme: 410
Başka PSU ile denediniz mi? PSU'da sorun olması çok muhtemel, kısa devre'de olabilir. Siz başka PSU ile deneyin. Bilgisayarcı'ya götürün orada denerler.
Güç kaynağınız bozulmuş hocam geçmiş olsun. Son olarak kesinlikle emin olmak için güç kaynağının tüm kablolarını anakart ve diğer bütün donanımlardan çıkartarak boşta anahtarlamayı deneyebilirsiniz. Anakart 24 pin güç kablosunda yeşil ve siyah kabloyu bir tel ile birbirine değdirip güç kaynağının çalışmadığını görebilirsiniz.
Çok muhtemel, olarak bozulmuş tabi kısa devre ihtimali de var.

Power tuşunun çalıştığına emin misin? Bende aynı sorunla karşılaşmıştım sonunda Power tuşunu söktüm ve deyim yerindeyse vurdurarak çalıştırdım bilgisayarı. Meğer kablolarda temassızlık varmış.

Başka PSU ile denediniz mi? PSU'da sorun olması çok muhtemel, kısa Devre'de olabilir. Siz başka PSU ile deneyin. Bilgisayarcı'ya götürün orada denerler.

Çok muhtemel, olarak bozulmuş tabii kısa devre ihtimali de var.

Beyler başka bir güç kablosu ile denedim hiçbir şey değişmedi, anakartın üzerinden bilgisayarı açmaya çalışsam belki düzelir çünkü kasanın güç tuşu biraz içine göçüktü. Ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı