Bilgisayara HDD takma

2pacshakur

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Seagate Barrcauda 500gb
Anakart
Asus Prime b450MK-II
Arkadaşlar yeni hazır sistem aldım 500GB SSD ile birlikte geldi ona Windows'u kurdum fakat yetmiyor bu yüzden önceden kullandığım HDD takmak istiyorum onda da Windows 10 kurulu. Şimdi bunlar çakışmaz mı yani HDD'e nasıl format atacağım?

Arkadaşlar yeni hazır sistem aldım 500GB SSD ile birlikte geldi ona Windows'u kurdum fakat yetmiyor bu yüzden önceden kullandığım HDD takmak istiyorum onda da Windows 10 kurulu. Şimdi bunlar çakışmaz mı yani HDD'e nasıl format atacağım?

HDD'yi takın var ise Windows yazılmış bir USB ile boot edip HDD'yi biçimlendirip kurulumdan çıkın ve SSD ile boot edin.
Not: İçinde önemli bir dosya yoksa bunu yapın.

Bilgisayar açıkken takarsan pek sıkıntı olmaz. Ama yapmak istemiyorsan biostan ssd yi 1. sıraya alırsın.

Saçma sapan çözüm önerileri gelmiş yine. Eski HDD'yi bilgisayar kapalıyken tak, BIOS'a gir ve boot sırasında 1. yere SSD'ni koy. Sonra bilgisayarını aç ve diski biçimlendir. Bu kadar basit. Yönete girip biçimlendir HDD'yi. Yani "bu bilgisayarım" uygulamasına sağ tıkla, "yönet" seç oradan "disk yönetimini" seç. Sonra HDD'yi bul ve sağ tıklayıp "birimi sil" de. Bitince "ayrılmamış alan" olarak gösterir siyah çubuk olarak. Oradan sağ tıklayıp ayarlara dokunmadan yeni birim oluşturabilirsin.

Son düzenleme:
Bende böyle yaptığımda çakıştı falan bir şeyler oldu HDD bozuldu ondan önermedim.

Bundan dolayı bozulması imkansız. Ayrıca ben bilgisayarımda 3 tane işletim sistemi kullanıyorum ve benim gibi birçok işletim sistemi kullanan çok kişi var. Neden onlarda sorun çıkmıyor? Hiç inandırıcı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı