Bilgisayara ikinci RAM'i takınca görüntü gelmiyor

eray123

Hectopat
Katılım
3 Şubat 2014
Mesajlar
92
Makaleler
1
Arkadaşlar bugün sistem özelliklerine girdiğimde 8GB RAM ibaresini gördükten sonra uğraştığım konudur. Asus Prime B350M-A anakart ve iki adet 8GB Corsair Vengeance Led RAM'e sahibim. Bilgisayarın sistem özelliklerine baktığım zaman 16GB ibaresini görürdüm fakat bugün format atmadan önce şöyle bir bakayım dedim ve 8GB ibaresini gördüm. Kasayı açtım ve ikinci RAM'in yerine tam oturmamış olduğunu gördüm. Yerine oturttum ve düğmeye bastım. RAM'lerin ledleri yandı fakat ekrana görüntü gelmedi. Slot değiştirdim fakat fayda etmedi. İkinci RAM'i tek başına her slota takıp denedim yine görüntü gelmedi. İlk RAM'i takıp çalıştırıyorum bilgisayarı. Windows'u 1903 sürümüne yükseltmemin bir etkisi var mıdır? Format attım fakat bir işe yaramadı. Biraz sonra da Windows'u 1803 sürümüyle değiştirip deneyeceğim. BIOS güncel. Nasıl bir çözüm bulabiliriz?

Edit: Az önce fark ettiğim bir problem ise RAM'leri 1. ve 3. slotlara takıp düğmeye bastığım zaman bilgisayar ard arda kendini açıp kapatıyor.

RAM'leri 1. ve 2. slota taktığım zaman çalıştı fakat 2. ve 4. slot kombinasyonunda çalışan bilgisayar şimdi niye çalışmıyor?
 
Son düzenleme:
İşlemcinizin RAM kanallarından biri bozuk olabilir. Peki açılıp kapanırken BIOS'a girebiliyor musunuz? Girebiliyorsanız kontrol eder misiniz gözüküyor mu 16 GB RAM diye.
 
Anakart kitapçığında yazması lazım hangi slotları kullanmanız gerektiği.
Genellikle 2-4 ve ya 1-3 slotları oluyor.
Evet sıkıntı çıkartır.
2 ve 4 öneriliyor fakat o şekilde taktığım zaman bilgisayar açılmıyor.
Anakart kitapçığında yazması lazım hangi slotları kullanmanız gerektiği.
Genellikle 2-4 ve ya 1-3 slotları oluyor.
Evet sıkıntı çıkartır.
Ne gibi bir sıkıntı yaşabilirim?
 
Son düzenleme:
Hocam maalesef iki ram takmak istediğimde 1. ve 2. slotlar haricinde bilgisayar görüntü vermiyor. Ne gibi bir sıkıntı yaşayabilirim ki?
2. Ram çalışmaz ilk 2 slot siyah diğer 2 slot mavi olacaktır mavi kısıma 2. veya 4. Ram takılır yoksa bilgisayar Ram'i tanımaz ve hocam demenize gerek yok :D
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı