Bilgisayara kola döküldü

Başlık: Bilgisayara kola döküldü.
Konu içeriği: Klavyeye kola döküldü.
Bu çelişki içinde hiçbir ayrıntı verilmemiş, bulmaca çözmüyoruz burada. Eğer klavyeye döküldüyse kolanın yapışkan yapısından dolayı basarken sorun çıkaracaktır. Laptop kullanıyorsun herhalde, film izlemek için masaüstü bilgisayarın alınacağını sanmam. Uzun süre kullanımda sorun yoksa bir şey olmaz, bir daha da ablana verme ya da içecek gördüğün zaman bilgisayarını elinden al.

Klavyenin tuşları yapış yapış olabilir. Bastığında içinde kalabilir. İçine aktıysa tuşlar çalışmayabilir. Ben de eski kasamın açma kapama düğmelerinin olduğu bölgeye kola dökmüştüm. Sıfırlama tuşu bir daha çalışmadı. Sıfırlamam gerektiğinde ya açma kapama düğmesine 6 saniye basılı tuttum ya da fişi çektim. Aslında tamir edebilirmiştim ama içini açıp kurcalayacak kapasitede değildim. Sen yapabiliyorsan mutlaka aç, her yerini alkolle, kolonyayla tertemiz et. Daha bir iki hafta önce söktüm baktım ne var ne yok diye artık özelliğini yitirmiş. Tamir edilecek durumda değildi.

Son düzenleme:
Birkaç gün açmasan daha iyi olurdu.

Fazla bir şey dökülmemişti. 1 yudum ne içersin ya hani o derece bir şey dökülmüştü yine de bir içini ne de açmıştım ama içine falanda kaçmamıştı bu olay dün yaşandı bende o gün bilgisayarı tamamen kurumaya bırakmıştım bu sabah da tekrar bir kontrol ederek tekrar açtım.

Başlık: Bilgisayara kola döküldü.
Konu içeriği: Klavyeye kola döküldü.
Bu çelişki içinde hiçbir ayrıntı verilmemiş, bulmaca çözmüyoruz burada. Eğer klavyeye döküldüyse kolanın yapışkan yapısından dolayı basarken sorun çıkaracaktır. Laptop kullanıyorsun herhalde, film izlemek için masaüstü bilgisayarın alınacağını sanmam. Uzun süre kullanımda sorun yoksa bir şey olmaz, bir daha da ablana verme ya da içecek gördüğün zaman bilgisayarını elinden al.

Bilgisayarım laptop masaüstü değil ve daha kola geçen döküldü ve o günün geri kalan kısmının tamamında bilgisayarın içini ve dışını temizleyip kuruladıktan sonra kurumaya bırakmıştım bugünde daha geçen günkü gibi çalışmakta.

Laptop mu kullanıyorsun?

Evet.

Kurutma makinesinden önce biraz emdirmek veya silmek gerekir bir şeyle. Kurutunca bu sefer sadece şeker kalıyor oralarda ve zamanla tuşun yapışması takılması gibi sorunlara neden oluyor.

Kuru ve yumuşak bir bez ile silmiştik şu anda da laptopun tuşları aynı geçenki kola dökülmeden önceki gibi çalışmakta bir yapışma gibi bir durumu yok.

Kolanın üstüne direkt sıcak hava üflersen eriyip şekerleşebilir bu da anakarta veya elektriğin geçtiği yerlere yapışabilir. Komple içini açıp kulak çubuğu ve izopropil alkolle temizlenmesi gerekir.

Kolanın üstüne direkt sıcak hava üflemedim ilk olarak bez ile kolanın tamamını sildim ayrıca laptopun içini de açtığımda içerisinde kolayı bırak bir nem bile yoktu bu nedenle pek gerek duymadım.
O ara dışarıda olduğumdan yazıyı alel acele mobil cihazdan hızlıca yazıp yazıyı kontrol etmemiştim ve noktalama işaretlerinden kaynaklı yazıyı çözmekte zorlanan arkadaşlardan özür dilerim.

İyice kurumasını bekle ve ablana bir daha bilgisayarı verme.

Normalde titiz ve dikkatli birisidir ama biraz sakar hocam artık bilgisayar başında bir şey yiyip içmesine izin vermeyeceğim :)

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı