Bilgisayara Küçük Parça Olarak Ne Alınabilir?

8 GB'tan fazla kullanamazsınız diye düşünüyorum o ekran kartıyla. Bence sistemin şu an bir gereksinimi yok. Şu anki bütçeyi de saklayıp ileride RX 480 veya 500 serisinden bir kart alın derim.

Geleceğe dönük isteyen 6700 değil 7700 alır. M.2'ye verilecek paraya başka parçalara yatırım yapılabilirdi. Daha geleceğe dönük ve aynı zamanda uyumlu yapılabilirdi. Bu sistem bilmeyen tarafından yapılmış ya da çok iyi fiyatlra bulunmuş da alınmış.
6700 uyguna geldiyse almış 6700 ve 7700 farkı %5 falan oda hissedilmiyor.

Bu sistemi kim topladı site bilmiyorum ama hayatımda bu kadar boşa para saçılmış ve sonuçta alınabilecek en düşük oyun performansı veren bir sistem görmemiştim. Neden 6. nesil işlemciye 7. nesil anakart ya da 1.200liralık işlemciye 250liralık ekran kartı? Neden o kadar pahalı bir M.2 SSD?

Satın ekran kartını üstüne ekleyip 460 alın. Ekran kartı istemem diyorsanız RAM alabilirsiniz. 2 tane SSD takmak her hangi bir soruna yol açmaz. İstediğiniz kadar takabilirsiniz.

Sistemini gördükten sonra bir hırsla yazdım, 2. sayfa olduğunu falan görmemişim. Yazın alınacaksa ekran kartı tamam ama neden 6700'e B250m aldınız? B150m'in canı mı çıktı?
Benim ekran kartım vardı. Bütçem kısıtlı olduğu için ekran kartı alamadım çünkü ekran kartını yazın alıcam diye. Arkadaşın dediği gibi geleceğe dönük aldım bu parçaları. İlerde sıkıntı çekmemek için.

Geleceğe dönük isteyen 6700 değil 7700 alır. M.2'ye verilecek paraya başka parçalara yatırım yapılabilirdi. Daha geleceğe dönük ve aynı zamanda uyumlu yapılabilirdi. Bu sistem bilmeyen tarafından yapılmış ya da çok iyi fiyatlra bulunmuş da alınmış.
Ne yapalım arkadaş almış iş işten geçmiş konuyu uzatmanın ne gereği var biz de biliyoruz yanlış yaptığını.

Benim bu topladığım sistemin şimdi ne sıkıntısı var?
Ekran kartı iyi olmadığı için mi?
Ekran kartı olmadığı için değil. Seçtiğiniz anakart 7. nesil ama işlemci 6. nesil, fiyatları da çok yakın bu 2 nesilin. SSD fazla lüks. 16GB RAM o SSD'den belki de daha mantıklı olurdu, yanına da Sata bir SSD alınırdı. Günlük kullanımda farkı anlanmazdı zaten. Ya da sadece oyun bilgisayaraı ise i7 yerine i5 alınıp SSD alınmazdı, yazın almak istediğiniz ekran kartı şimdi alınırdı ve oyun oynamaya şimdi başlardınız yazın da SSD alırdınız. Bu arada 6700'ün yanına da 470 oyun için saçma bir kombinasyon. Sizin kullanım amacınızı bilmediğimden bu konuda da bir şey demeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı